Nederland negende op WK mountainbike relay
foto: Orange Pictures / SF-Rob Jones
donderdag 6 september 2018 om 10:20

Nederland negende op WK mountainbike relay

Nederland is het WK mountainbiken in Lenzerheide begonnen met een negende plaats. Het kampioenschap in Zwitserland werd afgetrapt met de relay, waarbij per land vijf rijders uit elke categorie elkaar aflossen. De overwinning ging naar het thuisland.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Namens Nederland begon Tim van Dijke (junior mannen) aan de relay. Daarna kwamen David Nordemann (U23 mannen), Anne Terpstra (elite vrouwen), Sophie von Berswordt (U23 vrouwen) en Mathieu van der Poel in actie. De KNWU-selectie moest na de eerste ronde een flinke inhaalslag maken. Van der Poel startte de laatste ronde vanaf de twaalfde positie en wist nog drie plekken te klimmen. België eindigde als tiende.

De volgorde van de deelnemers mocht zelf bepaald worden: zo begon Italië met wereldtopper Gerhard Kerschbaumer en leidden zij na de eerste ronde. Uiteindelijk zakte Italië terug naar de vierde plek. Het goud was voor thuisland Zwitserland. Het zilver ging naar Duitsland, terwijl het brons uitgereikt werd aan Denemarken.

De komende dagen staan alle individuele kampioenschappen op het programma in Lenzerheide.

Bekijk hier de volledige uitslag en alle tussentijden

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 10:24
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
6 september 2018 10:40
Hoe kun je 9e worden als je 12e ligt en dan twee mensen inhaalt? Ah, cool, wordt meteen aangepast. :-)

Geeft wel niveau aan van Nl tov andere landen.
6 september 2018 11:46
Nordemann had een snellere tussentijd dan Van der Poel. Opvallend om te zien.
    6 september 2018 16:05
    Nordemann staat dan ook te boek als een groot mtb talent. Daarbij is inhalen op een mtb parcours lastiger dus kan het zomaar zijn dat Mathieu soms werd opgehouden ... zegt dus niets.

    Edit: nog opvallender > snelste tijd overall gereden door een junior nl de Franse junior. Sneller nog dan Schurter

Om te reageren moet je ingelogd zijn.