Nederland schiet uit startblokken op eerste dag WK Baan
foto: Cor Vos
woensdag 27 februari 2019 om 22:42

Nederland schiet uit startblokken op eerste dag WK Baan

Overzicht Op de eerste dag van het WK baanwielrennen in Pruszków deed Nederland uitstekende zaken. Kirsten Wild reed op de scratch naar het zilver achter Elinor Barker, terwijl de nationale sprintploeg hun favorietenrol waarmaakte op de teamsprint. Australië was op de teamsprint voor vrouwen de betere van Rusland. Lees hier op WielerFlits de hoogtepunten terug van de eerste WK-dag.

Scratch 10 km – vrouwen
Op de scratch bij de vrouwen waren veel ogen gericht op Kirsten Wild. Logisch ook, nadat zij vorig jaar in Apeldoorn haar tweede WK-titel pakte op dit onderdeel. Nadat enkele rensters tevergeefs probeerden rond te gaan in de wedstrijd over veertig ronden, leek de koers te worden beslist in een sprint. Een valpartij in de voorlaatste ronde schudde dat scenario echter door de war. Elinor Barker hield haar hoofd koel in alle tumult en bleef Wild net voor in de strijd om het goud. Voor de Nederlandse bleef het zilver over, de Belgische Jolien D’Hoore pakte brons.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Elinor Barker
flag-nr2 flag-nl Kirsten Wild
flag-nr3 flag-be Jolien D’Hoore


Teamsprint – vrouwen
Nadat de eerste WK-medailles verdeeld waren op de scratch, waren de volgende te verdienen op de teamsprint voor vrouwen. De Nederlandse vrouwen wisten zich als zesde te plaatsen voor de eerste ronde, maar daarin was titelverdediger Duitsland te sterk. Ze konden hun tweede plaats tijdens het vorige WK dus geen vervolg geven in Pruszkow. Echter, ook Duitsland greep naast de finaletickets, die wel waren weggelegd voor Australië en Rusland. De Russische vrouwen wilden graag de WK-titel terug nadat ze die ook al wonnen in 2016-17, maar Australië bleek de betere.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Australië
flag-nr2 flag-ru Rusland
flag-nr3 flag-de Duitsland


Teamsprint – mannen
De verwachtingen rond de Nederlandse mannen waren op de teamsprint hooggespannen na hun geweldige seizoen, waarin ze ongeslagen bleven. Ze waren er dan ook op gebrand om hun regenboogtrui te verdedigen. Foutloos bleven Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli in hun heats; sterker nog, in toptijden vaagden zij de concurrentie van de kaart. In de finale bleek ook Frankrijk geen partij voor de nationale teamsprinters, die rondgingen in 41.923. Daarmee hield het wereldrecord van Duitsland (41.871) uit 2013 nipt stand.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Nederland
flag-nr2 flag-fr Frankrijk
flag-nr3 flag-ru Rusland

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.