Nederland met Mathieu van der Poel en Marianne Vos in Dendermonde

maandag 21 december 2020 om 09:43
Nederland met Mathieu van der Poel en Marianne Vos in Dendermonde

foto: Cor Vos

Update

25 crossers houden komend weekend de Nederlandse eer hoog in Dendermonde. Mathieu van der Poel ontbrak aanvankelijk in de selectie, maar reist toch af naar Oost-Vlaanderen. Marianne Vos maakt haar rentree in de selectie van bondscoach Gerben de Knegt.

“Bij de mannen is Mathieu van der Poel toch van de partij. Omdat de startpositie op het WK in Oostende straks afhangt van de eindstand in de wereldbeker is het beter toch in Dendermonde van start te gaan”, vertelt De Knegt.

Net als in Namen afgelopen zondag zijn de beloften in de eliteselectie opgenomen, omdat zij vooralsnog geen eigen wedstrijd hebben in de wereldbeker. “Die situatie geldt zeker ook al voor Hulst een week later”, aldus de bondscoach. “Mochten de maatregelen in België veranderen, dan kan het zijn dat de beloften in Overijse wel weer hun eigen race kunnen rijden.”

Annemarie Worst moest oververmoeid passen voor de cross in Namen, maar voor de wereldbekercross van 27 december zit ze weer bij de selectie. En dat is niet de enige renster die terugkeert in de KNWU-ploeg. “Bij de vrouwen kijk ik met velen uit naar het wederoptreden van Marianne Vos”, vervolgt De Knegt.

“Net als zijzelf ben ik heel benieuwd waar ze staat in dit topveld, nadat ze als meervoudig wereldkampioene natuurlijk jarenlang de maatstaf voor de concurrentie is geweest. Ze komt deze week al twee keer in actie en dan weten we wellicht al meer wat te verwachten in Dendermonde. Het is goed om haar er weer bij te hebben.”

Selectie elite-mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Ryan Kamp
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Stan Godrie
Maik van der Heijden
Pim Ronhaar
Mees Hendrikx
Tim van Dijke
Kyle Agterberg

Selectie elite-vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Annemarie Worst
Lucinda Brand
Yara Kastelijn
Manon Bakker
Denise Betsema
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Puck Pieterse
Marianne Vos
Fem van Empel
Sophie de Boer
Susanne Meistrok

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.