Nederland trekt met stevige afvaardiging naar Wereldbeker Tábor
Fem van Empel - foto: Cor Vos
maandag 17 oktober 2022 om 14:44

Nederland trekt met stevige afvaardiging naar Wereldbeker Tábor

Veldritbondscoach Gerben de Knegt reist met een omvangrijk gezelschap naar de eerste wereldbekermanche op Europese bodem in het Tsjechische Tábor van aankomende zondag. Daar komen voor het eerst deze winter ook de jongerencategorieën in actie.

De Knegt kijkt uit naar deze klassieker op de veldritkalender. “Aan het begin van het jaar is het altijd uitkijken naar zo’n eerste krachtmeting voor de junioren en junior-vrouwen, omdat je dan toch een eerste indicatie van de krachtsverhoudingen krijgt. We zijn er met een grote groep, maar bij de elite-mannen zijn we maar met vier man present. Het is nog wachten op de seizoenstart van Mathieu en David van der Poel en ook van Joris Nieuwenhuis.”

“Bovendien is Corné van Kessel uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk”, schetst De Knegt. “Bij de vrouwen missen we vooral wereldkampioene Marianne Vos nog, maar zien we Shirin van Anrooij en Puck Pieterse terugkeren in het veld.” Van Anrooij begint donderdag overigens al aan haar veldritseizoen in de Kermiscross van Ardooie. Pieterse kwam zondag al in actie en schoot meteen raak in de GP Oisterwijk.

Puck Pieterse is in Tábor van de partij – foto: Cor Vos

De Knegt: “Ook eerstejaars belofte Leonie Bentveld krijgt een kans na een sterke start van haar seizoen met enkele podiumplaatsen bij de elite. Manon Bakker missen we dan ook nog wel, want die neemt wat rust na de wedstrijden in de Verenigde Staten. Al met al kunnen we met een sterke groep rensters naar Tábor afreizen. Ik verwacht bij de vrouwen dat we opnieuw voor de zege kunnen strijden en in de andere categorieën hoop ik op zoveel mogelijk positieve uitschieters.”

Pim Ronhaar rijdt in Tábor mee met de beloften en dat is niet zonder reden. “Ik ga vijf Wereldbekers rijden bij de beloften, op die manier kan ik het EK en het WK voor beloften meerijden. Voor de rest zal ik alle crossen in de elite-categorie in actie komen”, vertelde hij voor het crosseizoen aan WielerFlits.

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-cz Tábor– junior-vrouwen
Bloeme Kalis
Fee Knaven
Puck Langenbarg
Lauren Molengraaf
Roxanne Takken

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-cz Tábor– junior-mannen
Guus van den Eijnden
Floris Haverdings
Jelte Jochems
Senna Remijn
Keije Solen
Mika Vijfvinkel

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-cz Tábor– beloften-mannen 
Bailey Groenendaal
Tibor del Grosso
David Haverdings
Danny van Lierop
Luke Verburg
Pim Ronhaar

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-cz Tábor– elitevrouwen
Aniek van Alphen
Shirin van Anrooij
Leonie Bentveld
Denise Betsema
Lucinda Brand
Ceylin del Carmen Alvarado
Fem van Empel
Inge van der Heijden
Maud Kaptheijns
Puck Pieterse
Annemarie Worst

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-cz Tábor– elitemannen 
Stan Godrie
Lars van der Haar
Mees Hendrikx
Ryan Kamp

Geef een reactie