Nederland vaardigt ‘jonge’ selectie af voor Kattekoers U23
Kooistra won onlangs de Ronde van Zuid-Holland, voor Schelling (rechts) en De Vries (links) - foto: Marcel Koch
maandag 19 maart 2018 om 12:30

Nederland vaardigt ‘jonge’ selectie af voor Kattekoers U23

De KNWU heeft zes jonge renners geselecteerd voor de eerste UCI Nation’s Cup U23 op Europese bodem, laat de bond aan WielerFlits weten. Komende zondag vindt Gent-Wevelgem niet alleen voor de profs plaats, maar onder de naam Kattekoers U23 is er ook een beloften-variant.

SEG Racing Academy hofleverancier
De nationale wielerbond kiest in de Vlaamse klassieker voor een bijzonder ‘jonge’ selectie, voor zo ver dat gaat in een beloftenkoers. Marten Kooistra is de oudste van het stel. De renner van SEG Racing Academy vierde in oktober zijn twintigste verjaardag. Ook zijn ploeggenoten Ide Schelling (20) en Daan Hoole (18) maken deel uit van de selectie. Daarnaast zijn ook Robin Blummel (18) van DESTIL-Parkhotel Valkenburg en Hagens Berman Axeon-prof Maikel Zijlaard (18) – vorig jaar nog winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor junioren – van de partij. De meest in het oog springende naam is die van Nils Eekhoff (20). De renner van Sunweb wist het voorbije seizoen als eerstejaars beloften Parijs-Roubaix U23 op zijn naam te schrijven.

De Vries opvallende afwezige
Vorig jaar eindigde Hartthijs de Vries in de Kattekoers als vijfde, na een dertiende plek in 2016. De 21-jarige Fries is er dit jaar niet bij. Hij zou aanvankelijk voor Roompot-Nederlandse Loterij uitkomen, maar vanwege hartproblemen besloot hij zijn contract in te leveren. Naderhand kreeg hij na onderzoek goede berichten, waardoor de deur naar een toekomst in het wielrennen weer deels openstaat. Het talent rijdt zijn wedstrijden nu voor de NWVG., maar hij sluit niet uit dat hij dit jaar enkele Nation’s Cup-koersen gaat rijden. “Het is voor mij de enige manier om me internationaal te meten. Ik ben er niet dagelijks mee bezig. Maar wanneer de bondscoach me vraagt, zal ik er zeker klaar voor zijn!”

flag-nl KNWU-selectie voor flag-be Gent-Wevelgem/Kattekoers U23 2018
flag-nl Robin Blummel (DESTIL-Parkhotel Valkenburg)
flag-nl Nils Eekhoff (Sunweb Development)
flag-nl Daan Hoole (SEG Racing Academy)
flag-nl Marten Kooistra (SEG Racing Academy)
flag-nl Ide Schelling (SEG Racing Academy)
flag-nl Maikel Zijlaard (Hagens Berman Axeon)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.