Nederlandse teamsprinters als titelverdedigers toch welkom op WK baan
foto: Cor Vos
zondag 26 september 2021 om 15:02

Nederlandse teamsprinters als titelverdedigers toch welkom op WK baan

Update De Nederlandse teamsprinters kunnen op het aankomende WK baanwielrennen hun wereldtitel niet verdedigen. Nederland heeft afgelopen seizoen niet voldaan aan de eisen van de UCI, waardoor de KNWU geen ploeg mag sturen naar Roubaix.

De UCI heeft dat nieuws aan de KNWU medegedeeld, bevestigt algemeen directeur Thorwald Veneberg aan het ANP. De Nederlandse baanteams reden het afgelopen baanseizoen, vanwege de coronapandemie, geen Nations Cup-wedstrijden.

Om op het WK baan te mogen starten, was een van de eisen van de UCI om aan minstens een van die wedstrijden mee te doen. De KNWU deed dat niet en en dus mag Nederland maar een beperkt aantal renners sturen. Bij de mannen gaat het om twee renners op het sprinttoernooi en een renner op de keirin, de kilometer tijdrit, het omnium, de puntenkoers en de scratch. Bij de vrouwen mag Nederland een renster sturen voor de sprint, keirin, omnium, puntenkoers en scratch.

Diverse landen hebben een baanrenner naar de Nations Cup in Colombia gestuurd om dit probleem te voorkomen. Het WK baanwielrennen vindt van 20-24 oktober plaats in Roubaix.


Update 15.38 uur – Teamsprinters mogen als titelverdedigers starten

Toch goed nieuws voor de Nederlandse teamsprinters. Omdat zij op het wereldkampioenschap van 2020 in Berlijn wereldkampioen werden, mogen zij op het volgende WK starten omdat zij de titelverdedigers zijn. Dat krijgt WielerFlits bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.