Nederland zonder Brand naar wereldbekercross Nommay
Brand verkiest trainingskamp boven Nommay - foto: KNWU/Sportfoto.nl
maandag 15 januari 2018 om 14:30

Nederland zonder Brand naar wereldbekercross Nommay

De Nederlandse selectie voor de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay van zondag 21 januari is maandag vrijgegeven door bondscoach Gerben de Knegt. Opvallende afwezige is Lucinda Brand, zaterdag nog winnares van het nationaal kampioenschap.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Lucinda Brand laat de wereldbeker in Nommay aan zich voorbij gaan en kiest ervoor om met haar ploeg op trainingskamp te gaan”, aldus De Knegt. Naast Brand ontbreken ook Marianne Vos en Sophie de Boer.  “Vos is zoals bekend niet fit en zal proberen om in Hoogerheide aan de start te staan om zo weer koersritme op te doen richting het WK”, laat De Knegt weten. De Boer kondigde dit weekend aan dat haar seizoen erop zit. Ter vervanging van deze dames zijn Geerte Hoeke en Yara Kastelijn opgeroepen.

Ook Thalita de Jong keert nog niet terug. “De Jong kiest voor trainingstechnische redenen voor een andere aanpak richting de rest van het seizoen”, weet de bondscoach te melden.

Bij de elite mannen zijn zowel Gosse van der Meer als Thijs van Amerongen niet van de partij. Speerpunt bij de heren is natuurlijk de leider in de stand om de Wereldbeker, Mathieu van der Poel. De Knegt heeft naast Van der Poel nog vijf andere renners opgeroepen. Hierbij zijn geen wijzigingen ten opzichte van de selectie van Heusden-Zolder.

In de categorieën voor de beloften en junioren bij de mannen zijn er ook minder renners opgeroepen. Zo mist bij de beloften Roel van der Stegen. Bij de junioren mag Tim van Dijke thuisblijven.

flag-fr Selecties KNWU Wereldbeker Veldrijden Nommay 2018
Elite mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl David van der Poel
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Twan van den Brand

Elite vrouwen
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Geerte Hoeke
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Ceylin del Carmen Alverado
flag-nl Fleur Nagengast

Beloften mannen
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Jens Dekker
flag-nl Sieben Wouters
flag-nl Maik van der Heijden
flag-nl Kelvin Bakx
flag-nl Thymen Arensman

Junioren mannen
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Luke Verburg
flag-nl Bart Artz
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Noah Vreeswijk

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2018 15:04
Wat voor parcours is het in Nommay?
15 januari 2018 15:30
@hoofdisvrij, Vermoedelijk vergelijkbaar met voorgaande jaren in Nommay, d.w.z. een niet erg technisch parkoers, eigenlijk vrij saai. Ik kan me wel voorstellen dat er enkele modderstukken in zullen zitten met het weer van de laatste weken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.