Nederlander betrapt op CERA

Nederlander betrapt op CERA

foto: Cor Vos (Archief)

zaterdag 19 oktober 2019 om 14:35

De Nederlandse wielrenner David van Eerd is door het Franse dopingagentschap AFLD geschorst wegens een dopingovertreding. De 29-jarige renner is bij een dopingcontrole op 7 juli 2018 betrapt op CERA, een vorm van EPO.

Van Eerd was de afgelopen jaren actief voor het Global Cycling Team, een ploeg van Nederlanders die naar veelal exotische landen afreizen om daar wielerwedstrijden te rijden. In september 2018 was Van Eerd succesvol met de eindzege in de Ton Hoa Sen Cup, een Vietnamese etappekoers.

De renner uit Breda werd echter op 22 november 2018 door het Franse dopingagentschap op de hoogte gebracht van een positieve dopingtest op 7 juli van dat jaar. In zijn bloed zijn sporen gevonden van CERA, een hormoon dat op de dopinglijst staat. Van Eerd nam toen deel aan het National Moutarde Crit, een fixed-gear wedstrijd nabij Dijon.

De dopingovertreding is bestraft met een schorsing van vier jaar. Uit de uitspraak van het AFLD, die al dateert van juni 2019, blijkt dat Van Eerd zijn schorsing heeft geaccepteerd en niet in beroep is gegaan. WielerFlits is over de uitspraak getipt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone