Nederlander Molenaar pakt eindwinst Ronde van Roemenië

zondag 15 september 2019 om 14:40
Nederlander Molenaar pakt eindwinst Ronde van Roemenië

foto: Cor Vos

Alex Molenaar heeft de Ronde van Roemenië op zijn naam gezet. In de slotetappe door Boekarest kwam hij in het peloton over de finish in de leiderstrui, die hij gisteren had overgenomen van zijn ploegmaat Ivar Slik. Het laatste dagsucces was een prooi voor Stanislaw Aniolkowski.

Op de slotdag van de 52e Ronde van Roemenië koerste het peloton over de Şoseaua Kiseleff, de belangrijke boulevard in hoofdstad Boekarest die is vernoemd naar de Russische generaal Pavel Kiseleff. De vlakke omloop aan vijfenhalve kilometer moest liefst negentien keer worden afgelegd, goed voor een totaal van ruim honderd kilometer. Hier mocht de Nederlander Alex Molenaar zijn eindzege binnenslepen en zouden de sprinters strijden om het laatste dagsucces.

Veel renners grepen de eerste ronden aan om een ontsnappingspoging op touw te zetten, maar steeds kwam alles weer samen. Pas na acht ronden was de succesvolste ontsnapping een feit. Luca Fioretti, Michael Kukrle, Gabriele Petrelli en Adam Stachowiak sloegen de handen ineen en pakten een minuutje voorsprong. Monkey Town-à Bloc werkte in het peloton hard om de vlucht binnen schootsafstand te houden en in de laatste ronde werd de kopgroep teruggepakt.

Uiteindelijk won Stanislaw Aniolkowski de massasprint voor Eduard Michael Grosu en Riccardo Bobbo. Voor de Pool van CCC Development was het zijn tweede etappezege, nadat hij ook op de tweede dag in Focșani de beste was. Alex Molenaar eindigde in het peloton en verzekerde zich zo van de eindzege in de 52e Ronde van Roemenië. Voor de pas 20-jarige Nederlander van Monkey Town-à Bloc is het zijn eerste eindzege op profniveau. Op de erelijst volgt hij Serghei Țvetcov op.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.