Nederlands een-tweetje op Europese Spelen: Lorena Wiebes is Marianne Vos de baas

Door , zaterdag 22 juni 2019 om 14:44
Nederlands een-tweetje op Europese Spelen: Lorena Wiebes is Marianne Vos de baas

foto: Cor Vos

Nederland heeft op de Europese Spelen gedaan wat het moest doen: winnen. In Minsk eindigde de vrouwenploeg op de plaatsen één en twee. Na 120 kilometer koersen was het Lorena Wiebes die Marianne Vos in een massasprint van zich afhield.

De Europese Spelen vinden momenteel in het Wit-Russische Minsk plaats. Zaterdag stond de wegrit bij de vrouwen op het programma. De Nederlandse vrouwen waren de absolute topfavorieten: met Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters, Lorena Wiebes en Marianne Vos aan de start konden zij eigenlijk alleen maar verliezen.

Echter, dit deden zij niet. De vrouwenploeg deed de gehele koers wat er van hen werd verwacht: de controle bewaren. Een kopgroep met de Duitse Hannah Ludwig, de Israëlische Omer Shapira, de Wit-Russische Hanna Tserakh en de Oekraïense Tetiana Riubchenko vormde zich vroeg in de wedstrijd. Zij reden enkele minuten weg van het peloton, waar de Nederlandse vrouwen op kop reden.

De kopgroep werd in de laatste twintig kilometer weer teruggepakt, waarna het zou uitdraaien op een massasprint. In de massasprint waren het de Nederlanders die domineerden: zowel Wiebes als Vos kwamen in Minsk juichend over de finish. De laatste kruimel was voor de Wit-Russische Tatsiana Sharakova, die het brons greep.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.