Nederlandse beloftevrouwen domineren EK veldrijden: Alvarado goud
foto: PhotoPress.be
zondag 4 november 2018 om 11:14

Nederlandse beloftevrouwen domineren EK veldrijden: Alvarado goud

Het EK veldrijden voor beloftevrouwen is gewonnen door Ceylin del Carmen Alvarado. Of moeten we zeggen het NK veldrijden? Inge van der Heijden en Fleur Nagengast gingen namelijk met het zilver en brons naar huis. In totaal eindigden er zes Nederlandse dames bij de eerste tien.

Superieure Alvarado crosst naar de titel
De 20-jarige Alvarado begon als topfavoriete aan het EK in Rosmalen. De Rotterdamse met Dominicaanse roots is dit veldritseizoen uitstekend op dreef. Zo eindigde ze op het hoogste niveau als vijfde in de wereldbekercross van Bern. Daarnaast reed ze top-5 in de Superprestige-veldritten van Boom en Ruddervoorde.

Al vroeg in de cross reed ze weg van de tegenstand, waarna ze haar voorsprong stelselmatig wist uit te breiden. Ze had met nog drie rondes te gaan al een voorgift van vijftien seconden op haar landgenote Van der Heijden, terwijl Nagengast op een halve minuut reed.

Alvarado wist haar voorsprong uit te bouwen tot maximaal een halve minuut. Ze kon dan ook enige zekerheid inbouwen in de slotronde. Van der Heijden veroverde na een knappe cross het zilver, terwijl Nagengast de opkomende Tsjechische Jana Czeczinkarova wist af te houden voor het brons.

Zes(!) Nederlanders bij de eerste tien
Dat het EK in Rosmalen wel wat weg had van een NK, bleek wel uit de daguitslag. Puck Pieterse (5e), Yara Kastelijn (6e) en Aniek van Alphen (8e) wisten namelijk ook nog de top-10 te halen. Manon Bakker leek lange tijd ook op weg naar een top 10-positie, maar zij eindigde uiteindelijk als 11e.

Uitslag EK veldrijden in flag-nl Rosmalen
Beloften vrouwen 
flag-nr1 flag-nl Celyn del Carmen Alvarado in 40m31s
flag-nr2 flag-nl Inge van der Heijden op 22s
flag-nr3 flag-nl Fleur Nagengast op 49s
4. flag-cz Jana Czeczinkarova op 1m02s
5. flag-nl Puck Pieterse op 1m21s
6. flag-nl Yara Kastelijn op 1m28s
7. flag-it Sara Casasola op 1m55s
8. flag-nl Aniek van Alphen op 2m08s
9. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 2m09s
10. flag-be Marthe Truyen op 2m12s

11. flag-nl Manon Bakker op 2m21s
15. flag-nl Shirin van Anrooij op 2m38s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.