Nederlandse bondscoach De Knegt mist EK veldrijden vanwege mogelijke coronabesmetting
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
zaterdag 6 november 2021 om 10:10

Nederlandse bondscoach De Knegt mist EK veldrijden vanwege mogelijke coronabesmetting

Update Veldritbondscoach Gerben de Knegt is positief getest op het coronavirus. De 45-jarige Tilburger had een officiële test laten afnemen, nadat hij zich sinds donderdagochtend niet fit voelde. Ook een zelftest bleek al positief. Daarom mist hij het EK veldrijden dit weekend, nota bene in eigen land op de VAM-berg.

De Knegt bevestigde vrijdag al dat hij niet zou afreizen naar Drenthe. Hij voelde zich toen al beter dan donderdag, maar hij was nog steeds niet fit genoeg. Met topfavorieten bij vier van de zes categorieën (Denise Betsema bij de vrouwen, Puck Pieterse bij de U23-vrouwen, Pim Ronhaar bij de U23-mannen en David Haverdings bij de U19-mannen) lijkt het op voorhand een veelbelovend Europees kampioenschap te zijn voor De Knegt.

Zaterdagochtend liet de Tilburger aan WielerFlits weten dat de officiële coronatest die hij had laten uitvoeren positief was, net als de zelftest die hij thuis had gedaan. “Gelukkig gaat het alweer wat beter dan gisteren. Donderdag heb ik flinke griep gehad en dat is nu voorbij.” Hij zal de verrichtingen van zijn selecties nu dus thuis moeten volgen. Jan van Veen en Geeske van Wijk zullen hem vanuit de KNWU dit weekend vervangen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.