Nederlandse maatregelen verlengd: Geen Volta Limburg Classic
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 maart 2020 om 17:47

Nederlandse maatregelen verlengd: Geen Volta Limburg Classic

Update Nu het kabinet van Nederland de coronavirus-maatregelen heeft verlengd tot en met 6 april, kan ook door de Volta Limburg Classic een streep gezet worden. De wielerklassieker door Limburg staat op 4 april op de wielerkalender.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Nederlandse overheid meerdere dringende maatregelen genomen. Zo worden bijna alle openbare gelegenheden gesloten, waaronder restaurants, cafés, scholen, sportclubs en -verenigingen. Daarnaast worden evenementen met meer dan honderd mensen verboden. Die maatregel gold eerst tot en met 31 maart, maar is nu verlengd tot en met 6 april.

‘De kans dat er een nieuwe datum komt in 2020, is klein’
De organisatie van Volta Limburg Classic heeft gereageerd op het nieuws van de coronavirus-maatregelen. “Voortdurend stonden wij in contact met overheidsinstanties. Daarbij hebben wij meteen aangegeven de adviezen van experts te zullen opvolgen. Naar aanleiding van de maatregelen die vandaag zijn aangekondigd, waaronder de verlenging van het verbod op sportwedstrijden tot 6 april, hebben wij vanzelfsprekend moeten besluiten de Volta Limburg Classic, die verreden zou worden op zaterdag 4 april, te annuleren.”

“Maandag komen wij als organisatie bij elkaar om de gevolgen verder te bespreken en de zaken verder af te handelen. De kans dat er een nieuwe datum in 2020 gaat komen is klein, maar wij wachten op eventuele besluiten van de UCI hierover”, valt te lezen op de site van de Volta Limburg Classic. Ook de toertocht gaat niet door.

Meerdere afgelastingen in Nederland
Eerder moest al een streep gezet worden tot de Ronde van Drenthe (mannen en vrouwen), de Drentse Acht van Westerveld (vrouwen) en Olympia’s Tour (mannen). Daarnaast zijn wereldwijd meerdere wedstrijden afgelast en/of uitgesteld. Dat wordt per land bepaald door de overheid en de veiligheidsregio’s.

De UCI heeft zondag organisatoren opgeroepen om wedstrijden van de internationale kalender af te halen. Ook zijn tot nader order alle UCI-klassementen bevroren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.