Nederlandse selectie voor Ronde van Drenthe bekend
Jetse Bol namens Manzana Postobon - foto: Sirotti (archief)
woensdag 7 maart 2018 om 09:30

Nederlandse selectie voor Ronde van Drenthe bekend

De Ronde van Drenthe heeft bekendgemaakt welke renners komende zondag namens de Nederlandse selectie aan de start staan. Hierdoor kunnen meerdere Nederlandse WorldTour-renners van wie de ploeg zelf niet deelneemt aan de eendagskoers, toch rijden in Drenthe. Onder meer Jetse Bol en Bert-Jan Lindeman zijn geselecteerd.

LottoNL-Jumbo vaardigt drie renners af voor de nationale selectie. Naast Lindeman zijn dat Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn. Namens Sunweb doen Tom Stamsnijder en Martijn Tusveld mee. Bol staat onder contract bij het Colombiaanse Manzana Postobon. De ploeg wordt gecompleteerd door Brian Kamstra van Novo Nordisk. Ook bij de vrouwen is een Nederlandse selectie aanwezig. Nicole Steigenga, die in februari namens amateurploeg SwABo een UCI-wedstrijd won in Valencia, maakt daar deel van uit.

Door de vorst van de afgelopen week is de organisatie genoodzaakt een deel van het parcours te veranderen. Zeven kilometer aan keienstroken zijn geschrapt, in verband met een bevroren modderlaag op de stenen. Hierdoor finishen de mannen tien minuten eerder dan aanvankelijk gepland.

De Ronde van Drenthe bij de mannen is gepromoveerd naar UCI-niveau 1.HC. Vorig jaar ging de overwinning vanuit de vroege vlucht naar Jan-Willem van Schip. Bij de vrouwen behoort de Ronde van Drenthe tot de Women’s World Tour. Daar ging de zege afgelopen seizoen naar Amalie Dideriksen.

Nederlandse selectie voor de Ronde van Drenthe (1.HC) – Mannen
flag-nl Jetse Bol (Manzana Postobon)
flag-nl Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo)
flag-nl Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo)
flag-nl Brian Kamstra (Novo Nordisk)
flag-nl Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo)
flag-nl Tom Stamsnijder (Sunweb)
flag-nl Martijn Tusveld (Sunweb)

Nederlandse selectie voor de Ronde van Drenthe (1.WWT) – Vrouwen
flag-nl Loes Adegeest
flag-nl Danique Braam
flag-nl Melanie Klement
flag-nl Evy Kuipers
flag-nl Mareille Meijering
flag-nl Nicole Steigenga

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2018 09:55
Leuke selectie, kunnen hier vast wel wat!
7 maart 2018 10:17
Overigens wel een matig deelnemersveld voor een .HC koers. Alleen Lotto-Soudal is aanwezig van de WT ploegen...
7 maart 2018 10:17
In het Oranje?
7 maart 2018 10:36
Komende zondag is die modder toch wel ontdooid zeker?
7 maart 2018 11:29
Lijkt me toch ook dat de vorst geen invloed meer heeft komend weekend? Beetje vreemd
7 maart 2018 11:31
Lijkt me onzeker SvB....kijk net in mijn regenton...daar zit nog een ijsklomp van zeker 30 centimeter in.
7 maart 2018 11:41
Natuurlijk schandalig dat Lotto-Jumbo (en Sunweb) hier niet starten. Er wordt hier heel makkelijk voorbij gegaan aan de verantwoordelijkheid die je als Nederlandse ploeg hebt ten opzichte van het Nederlandse Wielrennen. Het is niet alsof het een nieuw project is en er zijn op jaarbasis nog geen 10 wedstrijden in Nederland die realistisch in aanmerking komen voor WT-ploegen, dus als je graag dè Nederlandse ploeg wil zijn, gedraag je er dan ook naar.
7 maart 2018 12:28
@west
Sunweb heeft amper de selectie om een dubbel programma te rijden. Deze wedstrijd valt gewoon niet te combineren met P-N en T-A.
7 maart 2018 12:50
@west
Wie bepaalt die verantwoordelijkheid? Een Ronde van Drenthe, wie zit daarop te wachten midden bibber Maart als de hemelsluizen continu open en dicht gaan op een blubber parcours?
7 maart 2018 17:00
@schipperaar
Niemand "bepaald" verantwoordelijkheid. Die neem je of die neem je niet. Het is treurig dat een Nederlandse en een Nagenoeg Nederlandse ploeg die niet willen nemen voor zo ongeveer de vierde koers van Nederland. Het probleem is dus zogenaamd 3 koersen tegelijk? 3 van 7 renners is 21 en dat is minder dan het aantal renners in beide ploegen. Dus men had de moeite kunnen nemen, maar dat niet gedaan. Dus ze voelen zich hier blijkbaar niet verantwoordelijk voor.

Voor iemand die constant om volledig de verkeerde redenen loopt te roepen dat wielrenners vooral het wegseizoen met cross moeten combineren, vind het het argument "blubber in maart" ook nogal zwak..
7 maart 2018 21:15
Als ik naar PCS races kwaliteit ranking kijk is alleen GP Lugano een slechter bezette 1.HC koers
https://www.procyclingstats.com/rankings.php?id=13887&continent=&racelevel=hc&ApplyFilter=Filter

Om te reageren moet je ingelogd zijn.