Nederlandse veldrijdsters blijven goed presteren
foto: PhotoPress.be
zaterdag 24 november 2018 om 16:59

Nederlandse veldrijdsters blijven goed presteren

Na afloop van de Ambiancecross in Wachtebeke stonden er opnieuw meerdere Nederlandse veldrijdsters op het podium. Denise Betsema greep de overwinning na een spannend gevecht met de Italiaanse Alice Maria Arzuffi, terwijl Europees kampioene Annemarie Worst als derde eindigde.

Beide vrouwen lieten na afloop hun licht schijnen op de cross. “Ik voelde me wel zegezeker in de sprint, maar ik moest wel flink mijn best doen om bij Alice te blijven. Het was een lange spurt, iets dat me goed ligt”, zo liet Betsema na afloop weten aan Sporza.

De 25-jarige Texelse wist alweer haar zesde zege van het seizoen te boeken. Eerder zegevierde ze al in de GP Neerpelt, terwijl ze ook de beste was in Aigle, Hittnau, Poprad en Lutterbach. “Het gaat dit seizoen heel erg hard”, aldus de renster van Marlux-Bingoal. “Het is allemaal nog een beetje nieuw, maar ik geniet er wel heel erg van. Het is leuk om het seizoen zo te beginnen.”

Worst denkt aan teambelang 
Annemarie Worst deed niet mee om de zege. De renster van Steylaerts-777 moest genoegen nemen met de derde plaats, maar probeerde ook niet meer de sprong naar voren te wagen. Met Arzuffi reed er namelijk een ploeggenote vooraan.

“Daarom besloot ik om er niet achteraan te rijden, en die derde plek veilig te stellen”, aldus Worst. “Ik zat te ver van achter toen ze wegreden. Ik had het gat wel kunnen dichten, maar dan had ik iedereen meegenomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.