Nederlandse vrouwen niet bang voor communicatiefout: “Rijden hier met acht rensters”

zaterdag 11 september 2021 om 09:07
Nederlandse vrouwen niet bang voor communicatiefout: “Rijden hier met acht rensters”

foto: Cor Vos (archief)

De Nederlandse vrouwen zijn klaar voor het EK in Trentino, dat zaterdagmiddag voor hen op het programma staat. “Wij hebben zoals gewoonlijk een heel sterk team, dus ik denk dat wij de koers naar onze hand moeten gaan zetten en dat dan de sterkste overblijft”, klinkt Chantal Van den Broek-Blaak helder.

Van den Broek-Blaak heeft nog niet op het parcours gereden, maar denkt wel dat het zwaar gaat zijn. “Alleen een deel op een filmpje heb ik verkend, maar wat ik ervan zie, is het continu op en af. De wedstrijd is misschien kort (slechts 107 kilometer, red.), maar dat betekent nog niet dat het minder zwaar gaat zijn”, zegt ze tegen de NOS.

Communicatie
Het EK is de eerste wedstrijd waarin de Nederlandse vrouwen samen rijden sinds de Olympische Spelen, waar de Nederlandse ploeg de gouden medaille moesten lasten aan Anna Kiesenhofer, mede door een aantal communicatiefouten. Zo ver gaat het zaterdag niet weer komen, denken Van den Broek-Blaak en ook bondscoach Loes Gunnewijk.

Gunnewijk: “Ze hebben hier weer geen oortjes in, dat klopt. Maar we rijden hier met acht rensters in plaats van vier. En hier rijd je een rondje, waar je acht keer doorkomt. Dat is qua communicatie naar de rensters toe makkelijker te regelen. We zullen op meer dan een plek iemand neerzetten.”

Ook Van den Broek-Blaak denkt dat een communicatiefout niet weer gaat gebeuren, zo eindigt ze. “Het is maar een keer fout gegaan, terwijl we altijd zonder oortjes rijden op kampioenschappen. En we kunnen alle acht heel hard fietsen, dus als de neuzen dezelfde kant opstaan, zie ik geen problemen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.