Nederlandse youngsters heersen in Pelt: “We maken elkaar beter”

zondag 6 oktober 2019 om 17:41
Nederlandse youngsters heersen in Pelt: “We maken elkaar beter”

©Cor Vos

Alweer Nederland boven in het damesveldrijden. In de top acht van de GP Pelt eindigden maar liefst vijf Nederlandse youngsters in de top acht. “Mooi om zien hoe we elkaar beter maken”, aldus Yara Kastelijn (foto).

Ceylin del Carmen Alvarado (21) pakte in het Dommelhof de overwinning, net als daags voordien in Meulebeke. “Dit was een rondje dat mij lag”, aldus de Rotterdamse. “Ik was dan ook met zelfvertrouwen naar hier gekomen. het was alleen afwachten hoe goed mijn lichaam zou herstellen van gisteren. Maar dat is dus prima meegevallen.”

Alvarado kreeg in de eerste wedstrijdhelft wel weerstand van Yara Kastelijn. “Ik ben toen wel druk blijven zetten, waardoor het gaatje gelukkig groter is geworden. In de tweede helft was het vooral belangrijk om geconcentreerd te blijven en de controle te blijven houden. Dat is me gelukt. Uiteraard is dit voor mij een fantastisch weekend.”

Kastelijn: “Ceylin staat technisch verder”
Yara Kastelijn (22) heeft de voorbije zomer veel progressie gemaakt en die lijn trok ze meteen door in het veld. “Ik heb lang kunnen aanklampen bij Ceylin, maar ik moest uiteindelijk toch afhaken. Het grote verschil is dat zij technisch een stuk verder staat dan mij. Ik heb daar hard aan gewerkt, maar het moet nog beter. Het is wel leuk om te zien hoe wij Nederlandse meisjes elkaar steeds beter maken.”

Ook op het podium, Shirin van Anrooij (17). “Dit had ik van tevoren nooit verwacht”, glunderde ze. “Ik hoopte eigenlijk op een toptienplaats. Mooi dat ik op het podium eindig. Dat heb ik volgens mij deels te danken aan de betere startpositie die ik intussen heb. Ik startte vandaag vanop de tweede rij. Wanneer ik vroeger heel wat krachten moest verspelen om in het begin van de wedstrijd op te schuiven, kon ik nu meteen mijn tempo zoeken. Maar Ceylin en Yara zijn wel nog een stuk beter. Toen ik een foutje maakte, werd de kloof meteen groot.”

Naast Avarado, Kastelijn en Van Anrooij eindigden ook nog Manon Bakker (20) en Aniek van Alphen (eveneens 20) in de top tien.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.