Neef Julian Alaphilippe coach bij Deceuninck-Quick Step
foto: Cor Vos
vrijdag 18 oktober 2019 om 13:50

Neef Julian Alaphilippe coach bij Deceuninck-Quick Step

Deceuninck-Quick Step heeft haar ploeg uitgebreid met de coaches Vasilis Anastopoulos en Franck Alaphilippe, die bij het team zijn neef Julian tegenkomt. Zij komen de groep coaches versterken, waar ook Tom Steels en Koen Pelgrim deel van uitmaken.

Oud-renner Vasilis Anastopoulos werd in de jaren 2000 veelvoudig Grieks kampioen, studeerde later Sportwetenschappen en was ook meerdere jaren manager van de Griekse nationale ploeg. Daarna ging hij als performance manager aan de slag bij SEG Racing Academy, waarbij hij van dichtbij de ontwikkeling van Fabio Jakobsen meemaakte. Met de Nederlander wordt hij bij Deceuninck-Quick Step opnieuw herenigd.

Ook Franck Alaphilippe heeft gekoerst, tot zijn tijd als twintiger. Toen maakte hij de switch naar de coaching en werd hij in het trainingscentrum van Saint-Amand-Montrond verantwoordelijk voor de nieuwelingen en junioren. Ook zag hij van dichtbij zijn neef Julian uitgroeien tot een van de beste renners ter wereld. “We hebben al een aantal nieuwe renners aangekondigd, maar de toevoeging van Franck en Vasilis is eveneens erg belangrijk”, licht ploegbaas Patrick Lefevere toe.

“We hebben al geweldige coaches, wat terug te zien is in onze resultaten de recente seizoenen, maar om succesvol te blijven moeten we verder ontwikkelen en blijven verbeteren”, zei hij nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.