Negen ploegen willen deel uitmaken van Women’s WorldTeam-divisie

vrijdag 6 november 2020 om 09:39
Negen ploegen willen deel uitmaken van Women’s WorldTeam-divisie

foto: Cor Vos

Negen ploegen hebben reeds de vereiste dossiers ingeleverd voor een (verlenging van de) Women’s WorldTour-licentie, zo heeft de UCI laten weten in een perscommuniqué. De internationale wielerunie doelt op de huidige Women’s WorldTeams én SD Worx, de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen.

Eind 2019 werden de eerste Women’s WorldTour-licenties uitgedeeld aan Alé Cipollini, Canyon SRAM, CCC-Liv, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, Mitchelton-Scott, Movistar, Team Sunweb en Trek-Segafredo Women, en dat voor een periode van vier jaar. Deze ploegen hebben zich ook dit jaar weer geregistreerd bij de UCI.

Boels-Dolmans, dat in 2021 verdergaat als SD Worx, kon vorig jaar nog niet de vereiste garanties geven voor de komende vier seizoenen (tot en met 2024) en reed dit seizoen dan ook niet op een Women’s WorldTour-licentie.

Nu de formatie van Anna van der Breggen, Amy Pieters en Chantal Blaak met hr-dienstenverlener SD Worx een nieuwe sponsor heeft binnengehaald, is het wel mogelijk om een WWT-licentie aan te vragen. Ploegen die niet in de lijst voorkomen, hebben nog steeds de mogelijkheid om hun aanvraag af te ronden vóór het einde van de registratieprocedure.

Lees ook: Achttien ploegen melden zich aan als WorldTeam, NTT ontbreekt

Aangemelde vrouwenteams
Voor een Women’s WorldTour-licentie
flag-nl SD Worx

Voor een verlenging van de Women’s WorldTour-licentie
flag-it Alé BTC Ljubljana Cipollini
flag-de Canyon//SRAM Racing
flag-fr FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
flag-au Greenedge Cycling (voorheen Mitchelton-Scott)
flag-pl Liv Racing (voorheen CCC-Liv)
flag-es Movistar Team
flag-de Team Sunweb
flag-us Trek-Segafredo Women

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.