Negen WorldTeams in uitgestelde Ruta del Sol
foto: Cor Vos
donderdag 6 mei 2021 om 16:49

Negen WorldTeams in uitgestelde Ruta del Sol

De organisatie van de Ruta del Sol (2.Pro) zal dit jaar negen WorldTeams en zeven ProTeams verwelkomen tijdens de 67ste editie van de Spaanse rittenkoers. De wedstrijd werd vanwege de coronapandemie verplaatst van februari naar mei.

De Ruta del Sol (18-22 mei) moet nu onder meer concurreren met de Giro d’Italia, maar toch is de organisatie erin geslaagd om negen WorldTeams te strikken voor de eerstvolgende editie. Het gaat om Astana-Premier Tech, Team BikeExchange, Movistar, UAE Emirates, Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers, Deceuninck-Quick-Step, Trek-Segafredo en Israel Start-Up Nation.

Met Alpecin-Fenix, Euskaltel-Euskadi, Caja Rural-Seguros RGA, Sport Vlaanderen-Baloise, Equipo Kern Pharma, Gazprom-RusVelo en Burgos-BH staan er ook zeven ProTeams aan het vertrek van de Ruta del Sol. Het peloton bestaat in totaal uit zestien formaties.

De renners beginnen op dinsdag 18 mei met een etappe van Mijas naar Zahara de la Sierra en trekken vervolgens naar Alcalá la Real, Villarrodrigo, Cúllar Vega en Pulpí. Er staat dit jaar geen (individuele) tijdrit op het programma. Jakob Fuglsang is voorlopig de laatste winnaar van de Ruta del Sol. De Deense klimmer won zowel in 2019 als 2020 de ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.