Negentien Nederlanders in Omloop Het Nieuwsblad
Foto: Sirotti
donderdag 26 februari 2015 om 12:29

Negentien Nederlanders in Omloop Het Nieuwsblad

De Omloop Het Nieuwsblad heeft dit jaar negentien Nederlanders aan de start. Dat blijkt uit de definitieve deelnemerslijst, die door Het Nieuwsblad gepubliceerd is. Roompot Oranje Peloton is met acht renners hofleverancier.

Het team van ploegleider Michael Boogerd stuurt met Jesper Asselman, Berden de Vries, Huub Duyn, Johnny Hoogerland, Tim Kerkhof, Wesley Kreder, Mike Terpstra en Brian van Goethem een selectie die volledig bestaat uit Nederlanders. LottoNL-Jumbo stelt met Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Jos van Emden vier Nederlanders op.

Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Albert Timmer starten namens Giant-Alpecin. Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step) en Pim Ligthart (Lotto Soudal) rijden de wedstrijd namens een Belgische werkgever.

Vorig jaar stonden er nog 15 landgenoten aan de start. Niki Terpstra was toen met een vijfde plaats de beste Nederlander.

De laatste Nederlandse winnaar in de Omloop is Sebastian Langeveld. Hij kwam in 2011 als eerste over de finish. Jo de Roo (1966), Jan Raas (1981) en Teun van Vliet (1987) wisten eerder de openingsklassieker te winnen.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Omloop Het Nieuwsblad 2015

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2015 09:09
Mooi dat hij teleurstelling en negatieve gedachten kan omzetten naar positieve verwachtingen bij zijn nieuwe ploeg, al is dat op een lager niveau. Hij geeft zelf al aan dat uiteindelijk plezier belangrijker is dan het grote geld. Naar mijn idee een nuchtere en verstandige opvatting. Ik zou het leuk vinden als hij weer wat meer voor eigen kansen mag gaan en mooie resultaten neer kan zetten. Ook hopen dat grote tegenslagen hem bespaard blijven, zodat hij kan tonen wat hij in zijn mars heeft. Dat is toch wel heel wat denk ik, want die Parijs Tours editie die hij bijna won geeft toch wel aan dat hij wat kan.
28 februari 2015 09:11
Duidelijk
28 februari 2015 09:28
Hopen dat jij zich een beetje in de kijker kan rijden en zodoende volgend seizoen weer een stapje omhoog kan maken naar bv Roompot.
28 februari 2015 09:57
Goed verhaal. Contract niet verlengen door een sms naar de zaakwaarnemer enkele dagen voor de deadline: bah. Aan de andere kant: een beetje professional eist duidelijkheid van zijn werkgever en laat het niet zo ver komen.
28 februari 2015 10:23
Leest lekker zo'n breed scherm!
28 februari 2015 10:24
Niet echt een pro-actieve zaakwaarnemer

Om te reageren moet je ingelogd zijn.