Nelson Soto sprint naar zege in Vuelta de Madrid, Duarte nieuwe leider
zaterdag 5 mei 2018 om 13:31

Nelson Soto sprint naar zege in Vuelta de Madrid, Duarte nieuwe leider

Nelson Andres Soto heeft de tweede etappe van de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid op zijn erelijst bijgeschreven. De Colombiaanse sprinter versloeg in San Sebastián de los Reyes Spanjaarden Carlos Barbero en Enrique Sanz na een groepsspurt. De Colombiaan Fabio Duarte neemt de leiderstrui over van Edgar Pinto.

Jaime Roson bedrijvig in openingsfase, Bol in vlucht van de dag
De tweede etappe van de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid kende twee gezichten. Na een heuvelachtig beginfase kregen de renners in de laatste vijftig kilometer voornamelijk vlakke wegen voorgeschoteld. Dit weerhield Jaime Roson er niet van om al vroeg ten aanval te trekken. Het jonge Spaanse talent van Movistar – de nummer vijf in de stand – kreeg de Colombianen German Enrique Chavez en Sergio Andres Higuita met zich mee.

Na 36 kilometer koest wist Roson als eerste boven te komen op de eerste beklimming van de dag: El Espartal (4,9 km aan 5%). Lang konden de drie vluchters echter niet genieten van de verkregen voorsprong, want na 48 kilometer vond er een hergroepering plaats. Hierna was het de beurt aan Miguel Ángel Rubiano en Marcos Jurado om het hazenpad te kiezen. Het duo wist een maximale voorsprong uit te bouwen van een minuut. Zij kregen al snel het gezelschap van Nederlander Jetse Bol en de Spaanse rasaanvaller Lluís Guillermo Mas.

Het peloton was echter niet van plan om zijn zegen te geven aan de kopgroep, waardoor alles weer bij elkaar kwam in de finale. In de daaropvolgende eindsprint toonde de jonge Nelson Andres Soto zijn rappe benen. Voor de 23-jarige Colombiaan – die dit seizoen uitkomt voor Caja Rural-Seguros RGA – is het zijn eerste zege op Europese bodem. Voor zijn Spaanse werkgever is het bovendien de eerste zege van 2018.

In het klassement neemt Fabio Duarte de leiderstrui over van de Portugees Edgar Pinto, die gisteren de openingsetappe op zijn naam schreef. De Colombiaan zal zich wel mogen opmaken voor een lastige slotdag, want de top-16 volgt binnen één seconde van de oud-wereldkampioen bij de beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.