Neoprof Miles Scotson pakt Australische wegtitel
zondag 8 januari 2017 om 07:02

Neoprof Miles Scotson pakt Australische wegtitel

Miles Scotson is Australisch kampioen op de weg geworden. De 22-jarige renner van BMC demarreerde op twee kilometer voor het einde en wist zijn solo te rekken tot de finish in Buninyong. Simon Gerrans (Orica-Scott) finishte als tweede. Nathan Haas (Dimension Data) spurtte naar het brons. De neoprof volgt Jack Bobrigde op, die vorig jaar de beste was.

Een kopgroep van negen kleurde de eerste vijftien ronden in Buninyong. Luke Durbridge, Caleb Ewan, Jay McCarthy, Cameron Meyer en Lachlan Morton waren de bekendste vroege vluchters. Het peloton gaf hen een vrijgeleide. De voorsprong groeide tot meer dan drie minuten. Met nog meer dan drie ronden en 30 kilometer te gaan werd het negental ingerekend.

Na verschillende aanvalspogingen van Brendan Canty, Travis Meyer, Luke Durbridge, Simon Gerrans en Nathan Earle in de slotronde, ontstond er een kopgroep van vijftien renners. Met het ingaan van de voorlaatste kilometer sprong Scotson weg en soleerde hij naar zijn eerste profzege. Gerrans en Haas kwamen net te laat.

De Australische wegtitel bij de beloften ging naar Samuel Jenner. De zilveren en bronzen medaille waren respectievelijk voor Alexander Porter en Lucas Hamilton. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Katrin Garfoot. De renster van Orica-Scott was sterker dan haar ploeggenoten Amanda Spratt en Lucy Kennedy.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2017 08:01
Allez... straf baaske, tegen 15 Oricas...
8 januari 2017 08:39
Is hij nou zo goed, of was de rest nou zo slecht?
8 januari 2017 09:11
@Thijs
Scotson is een van de grootste Australische talenten. Wel knap tegen het leger van Orica-Scott.
8 januari 2017 09:34
Straf, wat een binnenkomer!
8 januari 2017 09:39
Vorig jaar al Bobridge die Orica versloeg, daarvoor Haussler. Begint haast Rabo achtige proporties aan te nemen :)
8 januari 2017 10:24
Donder doet die mooi!
8 januari 2017 10:47
Ook maar een Orica in de top 10, toch opvallend. Kijk al uit naar Scotson in die prachtige trui :)
8 januari 2017 11:44
Hoeveel goede Aussies rijden er nog bij Orica? Je kunt nauwelijks nog van een 'leger' spreken. Al was dit op het oog wel een vrij zwak bezet Australisch kampioenschap... waar zijn Dennis, Porte, Matthews?
8 januari 2017 12:24
Orica had nu minste renners ooit dacht ik te lezen. Gerrans komt wel goed voor Down Under in ieder geval!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.