Net geen podium LottoNL-Jumbo in Kuurne
maandag 2 maart 2015 om 09:30

Net geen podium LottoNL-Jumbo in Kuurne

LottoNL-Jumbo heeft het openingsweekend afgesloten zonder podiumplek. De Belgische sprinter Tom Van Asbroeck eindigde namens de Nederlandse ploeg met een vierde plaats net naast het erepodium in Kuurne-Brussel-Kuurne.

“Als je ziet wie er voor mij zijn geëindigd, mag ik hier tevreden mee zijn”, zei Van Asbroeck na de wedstrijd. “Die drie zijn nog wat sterker en meer ervaren dan ik. Vooral dat beetje ervaring maakt het verschil. Op zo’n 1,5 kilometer voor de finish verloor ik het wiel van Robert Wagner. Daardoor moest ik in mijn eentje mijn weg naar voren zien te vinden en dat heeft best veel kracht gekost.”

In de sprint zat de 24-jarige Belg op het goede moment op de goede plaats. “Ik maakte zelf alleen een klein foutje waardoor ik een beetje werd weggedrukt. Daar heb ik uiteindelijk de rekening voor moeten betalen en daardoor was de vierde plaats het hoogst haalbare.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2015 09:41
Tom heeft behoorlijk wat oorlog moeten voeren voor zijn positie in de sprint, dus des te knap dat hij nog 4e wordt achter de gevestigde sprintkanonnen.
2 maart 2015 09:43
Knap dat hij 4e wordt, meer zat er ook niet in.
2 maart 2015 10:10
Wel een vechter in de sprint, prima resultaat met veel durf behaald, daar kan de teamleiding niets anders dan zoemend tevreden mee zijn.
2 maart 2015 10:10
test EDIT- aha, beetje vertraging
2 maart 2015 10:33
Moest inderdaad flink knokken. Dat was echt op het randje.
2 maart 2015 10:44
Sterk staaltje, maar de sterkste sprint en positioneringsmanoeuvre (wow wat een woord) was toch wel van Viviani. Die kwam van verschrikkelijk ver, kon daarna weliswaar niet meer genoeg in de reserves tasten om Cav nog te bedreigen maar het was wel indrukwekkend.
2 maart 2015 10:48
Benieuwd hoe die het dit jaar gaat doen en of hij de aansluiting aan de top kan gaan maken.
Een paar keer winnen zou natuurlijk ook mooi zijn, onderhand zal hij die ereplaatsen ook wel wat beu worden..
2 maart 2015 10:56
Even een technisch vraagje: Ik ben ingelogd, echter als ik klik op wielerforum wordt ik weer uitgelogd. Klik ik vervolgens op homepage, dan kom ik daar weer terecht zonder in de te loggen.
Waarom kom ik niet op wielerforum?
2 maart 2015 11:00
@ defietser:
waarschijnlijk staat de oude site nog in de history van je browser.
eenmalig refreshen met ctrl+f5 zou hiertegen moeten helpen.
ik denk dat iedereen dit probleem heeft gehad, maar gelukkig is het maar eenmalig...
2 maart 2015 11:01
Waarschijnlijk heb je ook al ingelogd op wielerforum voordat je ingelogd was. Dan onthoudt ie dat. Even je cache/geschiedenis legen kan helpen.
2 maart 2015 11:02
Zaterdag met botte pech was het maximaal haalbare een 5de plaats en op Zondag met best wat geluk een 4de. Gewoon samen met Sky en Etixx (en in iets mindere mate BMC) de ploegen die goed voor de dag zijn gekomen in het openingsweekend.
2 maart 2015 11:48
Er zijn veel klachten geweest over het tenue van Lotto Jumbo maar nu we het openingsweekend hebben gehad (en veel Sporza hebben gekeken) moet ik zeggen dat de tenues erg goed opvallen. Erg prettig om te zien!
2 maart 2015 11:57
wat Utrecht19 zegt, helemaal mee eens. mooi herkenbaar die shirts. ben wel benieuwd of ze in de Tour een "ONCE." gaan doen en we dan mooie roze shirtjes gaan zien

ontopic: ik ben verbaasd dat hij niet is gedeclasseerd, hij veroorzaakte bijna een val en met zn enorme bijna-Abdoesjaparov-achtig geschud van zn fiets kwam een 2e gast bijna ten val toen die in volle sprint tegen zn achterwiel aan tikte.
op zich wel daardoor des te meer verrassend dat hij zo goed deed in de sprint.

en grappig hoe Sporza maar bleef roepen dat het Vanmarcke vanmarcke vanmarcke was.
Volgens veel mensen hier de absolute kenners..... maar ze herkennen hun eigen Belgen niet eens goed.
2 maart 2015 12:04
ik zag op Sporza toch ook wel het begin van een historische verschuiving: Vanmarcke kreeg evenveel zo niet meer aandacht van de heren commentatoren dan Boonen.
2 maart 2015 12:05
Als team op de kasseien was de ploeg in het weekend niet echt oververtegenwoordigd. Waarbij aangetekend dat Tjallingii zaterdag moest afhaken na het afstaan van een wiel aan Sep.
Met Boom als tweede sterke man in de spits maakt toch wel verschil.
In de breedte vond ik de ploeg toch wat te kort schieten. Maar er komen nog kasseienkoersen genoeg om dit recht te zetten.
En Sep was natuurlijk een meer dan overtuigende kopman.
2 maart 2015 12:11
@Ideefiks
Het was niet alleen Tjallinii die bij Vanmarcke langs de kant stond, ook Wynant, van Asbroek en Van Emden stonden erbij en hebben Vanmarcke gedeeltelijk teruggereden. Vanmarcke was uiteindelijk wel de enige ie echt kon oversteken.
2 maart 2015 12:20
ik vond TLJ toch ook in de breedte niet tegenvallen. natuurlijk is er een groot verschil met vorig jaar, toen ze met 2 kopmannen reden. maar goed, het budget is dus flink omlaag gegaan, en ik denk dat ze met Vanmarcke de juiste man gehouden hebben. maar als Vanmarcke zo blijft rijden en ook nog gaat winnen, zal zijn marktwaarde stijgen en dan weet ik niet of TLJ hem kan behouden...
2 maart 2015 12:25
@achtpuntzes,

Quote:
ik zag op Sporza toch ook wel het begin van een historische verschuiving: Vanmarcke kreeg evenveel zo niet meer aandacht van de heren commentatoren dan Boonen.


Verschil is wel dat de wielerflitsers hiervoor hun gal niet zullen spuwen in tegenstelling tot de aandacht voor Boonen. Vanmarcke rijdt toevallig voor de goede ploeg. ;)
2 maart 2015 12:29
Het valt mij nooit zo op dat Sporza alleen over Boonen (en nu Vanmarcke) spreekt. Ja, dat doen ze wel veel, maar die twee rijden dan ook vrijwel altijd vooraan en koersen het meeste van iedereen. Is toch logisch dan?
2 maart 2015 12:43
Mike Teunissen dnf zag ik..
Nog niet op niveau terug na zijn sleutelbeenbreuk denk..
Moet normaal dit werk prima aankunnen en belangrijke kracht zijn voor Vanmarcke.
2 maart 2015 13:06
@wvdeijsselstreek,
Klinkt of je wel heel veel verwacht van een eerstejaarsprof. Laat hem eerst maar wennen aan het niveau en het vuile werk opknappen in het begin van de koers voor hem als belangrijke kracht te bestempelen.

Benieuwd geworden na jou berichtje even gezocht en dit had hij er zelf over te zeggen. Blijkbaar heeft hij hem wel de finish gehaald, maar is met zijn groep uit koers gehaald (waarschijnlijk alleen de eerste finishpassage en heeft hij dus niet de 2 extra rondjes gereden).
2 maart 2015 14:07
@snoep de hond
Ik verwacht stiekem wel iets van hem ja. Maar dan wel puur als ondersteuning van Vanmarcke. Ik denk dat hij het in zich heeft om dit jaar al van grote waarde kan zijn in de klassiekerploeg van Lotto-Jumbo. Maar nogmaals, dit hoop ik vooral.
En anders maakt het niet zoveel uit als het er nog niet helemaal uit komt. Die jongen heeft nog tijd zat!
2 maart 2015 16:08
Ik vind de shirts van LottoJumbo serieus spuuglelijk maar ze zijn zéker herkenbaar, respecteren de evenzeer afschuwelijke 'branding' vd sponsoren en Vanmarcke, tja, hem staat eigenlijk elk shirt wel goed want het enige wat je ziet is de uitgesproken Flandrien + dito kop van Vanmarcke en het pakkie is bijzaak.
2 maart 2015 16:21
Quote:
Waarbij aangetekend dat Tjallingii zaterdag moest afhaken na het afstaan van een wiel aan Sep.

Tjallingii had zijn wiel afgegeven aan Van Asbroeck. Wynants was de Maarten waaraan Vanmarcke refereerde met betrekking tot het wiel.
2 maart 2015 20:05
Goed openingsweekend voor deze ploeg, ze konden wedijveren met ploegen waar ze qua budget lang niet bij in de buurt komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.