Net niet voor Michael Matthews in Zwitserland: “Ik mis nog wat vertrouwen”
Matthews (links) moest zijn meerdere erkennen in Coquard - foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 19:08

Net niet voor Michael Matthews in Zwitserland: “Ik mis nog wat vertrouwen”

Michael Matthews was vandaag dicht bij een zege in de Ronde van Zwitserland. De Australiër van Jayco AlUla moest in de sprint alleen zijn meerdere erkennen in de Fransman Bryan Coquard. “De vorm is er zeker, maar ik heb nog wat angst in het peloton”, geeft hij aan in gesprek met Eurosport.

Matthews kwam afgelopen vrijdag in de GP Kanton Aargau namelijk ten val. “Ik tastte na mijn valpartij van vrijdag wat in het duister wat betreft mijn benen en gevoel. De schrik zit er nog wel wat in, maar het goede gevoel komt langzaam terug.”

“De rit zelf liep zoals verwacht. De vlucht kwam snel en vrij eenvoudig tot stand. Soudal Quick-Step nam meteen de controle en daarna begon Alpecin-Deceuninck ook te rijden. Wij (doelt op Jayco AlUla, red.) besloten in de finale ook nog ons steentje bij te dragen, om zo de kopgroep weer in te rekenen.”

Matthews kon zich daarna opmaken voor de sprint, al verliep de aanloop naar de spurt zeker niet vlekkeloos. “In de sprint ging het positioneren niet goed. Het was vechten om het wiel van Arnaud De Lie. Hij is op papier waarschijnlijk de snelste man in deze ronde, maar hij had materiaalpech en viel zo wat terug.”

Finetunen
Matthews moest zo in de laatste meters aardig wat terrein goedmaken op Bryan Coquard, maar die laatste wist zijn inspanning vol te houden tot op de streep. En Matthews? Die moest genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats: tweede. Toch keek hij na afloop vooral naar het grote plaatje. “We zijn als ploeg vooral aan het finetunen. De samenwerking verliep vandaag nog niet optimaal. Als we de boel kunnen finetunen, volgt de sprintzege vanzelf”, klinkt het zelfverzekerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.