Netflix deelt trailer van tweede seizoen Tour de France: Unchained
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 mei 2024 om 10:26

Netflix deelt trailer van tweede seizoen Tour de France: Unchained

Netflix heeft de trailer gelanceerd van het tweede seizoen van de Tour de France-serie Tour de France: Unchained. De serie, geïnspireerd op de succesvolle documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, is vanaf 11 juni te zien op de Amerikaanse streamingsdienst.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Netflix-serie over de door Jonas Vingegaard gewonnen Tour bestaat wederom uit acht afleveringen. De vorm zal opnieuw lijken op die van de succesvolle documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, eveneens van Netflix. De streamingsdienst wil op eenzelfde manier het wielrennen in beeld brengen en zo sportliefhebbers een kijkje achter de schermen geven.

In de eerste serie van Tour de France: Unchained was Tadej Pogačar nog de grote afwezige, maar in het tweede seizoen van de Netflix-serie zal de Sloveense topfavoriet wel een rol spelen. Streamingsdienst Netflix maakte vorig jaar al bekend dat UAE Emirates, de ploeg van de tweevoudig Tourwinnaar, ook onderdeel zal zijn van de serie over de Tour 2023.

Volgens journalist Daniel Benson van GCN moet wel een kanttekening geplaatst worden bij de deelname van UAE Emirates aan de Netflix-serie. Alle beelden zullen namelijk aangeleverd worden door het team zelf en niet geschoten worden door cameramensen van Netflix, dat het maakt in samenwerking met France Télévisions. Daarnaast zijn er interviews met hoofdrolspelers, maar niet op het niveau van de andere deelnemende teams.

In juni 2023 ging de eerste serie van Tour de France: Unchained in première. Daar werkten in totaal zeven teams aan mee, waaronder Jumbo-Visma, Soudal Quick-Step en Alpecin-Deceuninck.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.