Netflix-serie laat excuses van Vingegaard aan Van Aert zien na gemiste kans in tweede Tour-rit
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 15:47

Netflix-serie laat excuses van Vingegaard aan Van Aert zien na gemiste kans in tweede Tour-rit

Jonas Vingegaard bood meteen na afloop van de tweede etappe in de Tour de France 2023 zijn excuses aan aan Wout van Aert. Dat is te zien in het tweede seizoen van de Netflix-documentaire ‘Tour de France: Unchained’, die binnenkort uitkomt. Na afloop werd veel gesproken over de tactische keuzes binnen Jumbo-Visma, maar van spanning tussen beide kopmannen was geen sprake.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de openingsaflevering staat de aanloop naar de Tour de France-start in Bilbao centraal, evenals de eerste twee etappes. Twee ritten waar Jumbo-Visma kansen op ritwinst ziet met Wout van Aert, maar ook op het algemeen klassement van kopman Jonas Vingegaard wil inzetten. In de tweede rit naar San Sebastián lijkt Van Aert in een zetel te zitten, maar wordt het kleine peloton verrast door een late aanval van Victor Lafay. De sprint van de Vlaming strandt op het wiel van Lafay.

In de serie is te zien hoe Van Aert woedend met een bidon gooit, gefrustreerd de bus in loopt en daar ook zijn helm naar binnen smijt. Jonas Vingegaard is als tweede in de bus en is meteen schuldbewust, zo blijkt. Alleen Wilco Kelderman en Tiesj Benoot hadden op kop gereden achter Lafay, terwijl Vingegaard zich koest hield in de groep. “Ik had Lafay meteen moeten volgen”, zegt hij gelijk tegen Van Aert. “Sorry.” Vingegaard geeft ook aan dat hij achteraf anders gehandeld zou hebben in de koers.

“Ik ben vooral boos omdat ik deze kans misloop. Niet vanwege de manier waarop we reden. Verdomme, twee dagen achter elkaar…”, reageert de Belgische kopman, die daarna meteen vooruit kijkt met Vingegaard. “Het komt wel.” Op de beelden van tijdens de etappe is ook te zien dat ploegleider Grischa Niermann tegen Vingegaard zegt dat hij zich in de finale richting San Sebastián alleen op het wiel van Tadej Pogačar moest focussen.

Het nieuwe seizoen van ‘Tour de France: Unchained’ is vanaf dinsdag 11 juni te zien op Netflix. De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.