Neutralisatie had invloed op tijdritwinnaar Waerenskjold: “Blij dat het goed gaat met slachtoffer”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 juni 2024 om 18:03

Neutralisatie had invloed op tijdritwinnaar Waerenskjold: “Blij dat het goed gaat met slachtoffer”

De openingstijdrit van de Baloise Belgium Tour werd een half uur stilgelegd wegens een noodsituatie langs het parcours, wat voor de uiteindelijk winnaar Søren Waerenskjold wel wat invloed had op zijn tijdrit. “Toch wel een beetje, maar ik hoorde dat het slachtoffer gered is. Daar ben ik vooral heel blij mee”, aldus de Uno-X Mobility-kopman.

“Ik wist dat hij mij moest focussen op mijn eigen prestatie, maar de neutralisatie heeft wel invloed gehad”, moet Waerenskjold toegeven. Hij moest ruim een half uur later van start gaan, omdat de hulpdiensten nodig waren langs het parcours. “Het is uiteindelijk belangrijker hoe het met het slachtoffer gaat, en daar is het gelukkig goed mee.”

Vorig jaar wist de Noorse hardrijder ook al de tijdrit in de Baloise Belgium Tour te winnen. “Maar vandaag was lastiger. Ik voelde mij goed, maar vond niet echt een goed ritme. Deze tijdrit was ook iets korter. Ik probeerde mijn momentum te zoeken en energie te sparen in de bochten, want er zaten veel haakse bochten in”, legt Warenskjold uit. “Ik wilde hard openen maar ook wat temporiseren, omdat er in de finale tegenwind stond.”

Klassementsambities?
“Ik wilde mijn power output altijd hetzelfde houden. Ik ging steeds maar 5 watts omhoog of omlaag, dat probeerde ik gelijk te houden”, blikt hij terug. Met de leiderstrui om zijn schouders hoopt Waerenskjold op meer succes deze ronde. “We bekijken het per rit. Als ik in de vierde rit de rest kan volgen, dan is misschien iets mogelijk (in het klassement, red.). Alleen is de tegenstand dit jaar wel sterker. We gaan het zien, maar ik wil zeker proberen te sprinten de komende etappes.”

De zege van Waerenskjold is het volgende succes voor Uno-X in dit seizoen. De 24-jarige coureur staat ook op de planning om komende zomer de Tour de France te rijden. Wij spraken met ploegleider Jesper Mørkøv over het succesjaar van Uno-X Mobility:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.