Nibali gelooft niet meteen in Tourkansen Remco Evenepoel: “Moet nog volwassener worden”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 19 juni 2024 om 10:03

Nibali gelooft niet meteen in Tourkansen Remco Evenepoel: “Moet nog volwassener worden”

Over anderhalve week gaat in Florence de 111e Tour de France van start. Reden voor La Gazzetta dello Sport om de Tourwinnaar van 2014, Vincenzo Nibali, aan het woord te laten. De inmiddels gestopte Italiaan laat zijn licht schijnen op La Grande Boucle en de vier grootste kanshebbers op de eindzege.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic of Remco Evenepoel: wie wint dit jaar de Tour de France? Nibali schuift Pogacar en Vingegaard naar voren als de twee topfavorieten. “De manier waarop Pogacar wist te domineren in de Giro d’Italia, is toch wel indrukwekkend. Hij verloop op geen enkel moment de controle. Ik heb hem nog nooit zo gemotiveerd en scherp gezien. In de Tour, toch een groot circus, zal er nog meer druk op zijn schouders komen. Maar ik denk niet dat het hem veel zal doen.”

Pogacar maakte indruk in de voorbije Giro en won al twee keer de Tour, maar moest in de laatste twee edities zijn meerdere erkennen in Vingegaard. Het is nog altijd niet zeker of de Deen van Visma | Lease a Bike naar Florence zal afreizen voor de Tourstart, maar Vingegaard is volgens Nibali nog altijd kansrijk.

“Door zijn valpartij in april (tijdens de Ronde van het Baskenland, red.) is het gissen naar zijn niveau. Maar als hij meedoet aan de Tour, dan is het omdat hij goede waarden heeft gereden op training. Hij zou de grootste rivaal moeten zijn van Pogacar.”

Over Evenepoel: “Je kunt je geen mindere dag veroorloven”
En wat verwacht de oud-Tourwinnaar van de twee andere favorieten, Roglic en Evenepoel? “Remco heeft in 2022 dan wel de Vuelta gewonnen, toch moet hij nog groeien. Hij moet nog volwassener worden, vooral in grote rondes. Hij is nog niet constant genoeg. In grote rondes moet je elke rit weer bij de pinken zijn. Je kunt je geen mindere dag veroorloven. Ook Primoz zet ik een niveau lager. Hij won in 2023 nog wel de Giro, maar de beslissing viel pas in de voorlaatste rit. Pogacar domineerde dit jaar van begin tot eind.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 juni 2024 13:42
Nibali was een absolute killer als wielrenner en niet altijd even sympathiek. Nu hij met pensioen is, ziet hij het zeer scherp. Hij heeft nog met Evenepoel gekoerst en ziet een jonge knaap die te druistig is en te makkelijk uit zijn tent te lokken is. Ben benieuwd of dat karaktertrekje nog wat afzwakt. De tijd zal het leren.
19 juni 2024 15:01
Klopt. Maar ik denk dat Remco & QS dat ook wel beseffen. Ze spreken dan ook nergens uit dat ze de Tour denken/hopen te winnen.
20 juni 2024 08:12
Dit zijn toch gewoon open deuren intrappen.
Zelfs iemand die het wielrennen niet zo volgt, weet dat Pogacar er bovenuit steekt.

Dat Vingegaard eigenlijk momenteel een schavotje lager staat (door die valpartij en het "uit roulatie zijn").
Dat Roglic niet kan tippen aan bovenstaande twee (Roglic gaat niet meer los een ronde winnen, benieuwd of hij zelfs podium haalt...). En Remco zal in het begin misschien op geel focussen (twee openingsritten + tijdrit),
maar na de eerste echte bergrit gaat hij er vermoedelijk af om daar al een 30 seconden toe te geven.

Verder vrij triest dat men hier nu Jorgenson als kopman vooruitschuift met Vingegaard als helper.
Nutteloze discussie (zie ander artikel). Ik zie ook niet meteen Jorgenson in aanmerking komen voor top 3 (als alles normaal verloopt)... over drie weken. Het kortere rondewerk OK, drie weken attent zijn en leegrijden + recupereren. Nee. Zeker niet met deze Pogacar (en anderen).

Benieuwd trouwens waar de andere UAE pionen gaan eindigen. (Adam Yates, Almeida, Ayuso)...
tkan zomaar zijn dat ze allen in die top 10 eindigen.
T is een illusie dat Bora hier enig weerwerk kan geven (Roglic, Vlasov, Hindley).
Mooie poging, maar elk pionnetje moet zijn meerdere toch kennen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.