Nibali hervat seizoen in Giro della Toscana
maandag 25 september 2017 om 14:45

Nibali hervat seizoen in Giro della Toscana

Vincenzo Nibali hervat morgen zijn seizoen. De Italiaan komt deze week in eigen land in actie tijdens de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini. Nibali liep op de voorlaatste dag van de Vuelta nog een microfractuur in zijn rib op.

“Ik ben nog steeds aan het herstellen van mijn valpartij, maar mijn conditie wordt steeds beter. Ik ben blij om terug te keren naar Toscane. Ik heb er veel fans en het voelt als mijn tweede thuis”, aldus Nibali. De nummer twee van de Vuelta start als kopman in Toscane. Naast Nibali staan ook de namen van onder meer zijn ploeggenoten Sonny Colbrelli en Giovanni Visconti, Louis Meintjes (UAE Emirates), Mark Cavendish (Dimension Data) en de Nederlander Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) op de startlijst. Nibali rijdt de wedstrijd mede ter voorbereiding op de Ronde van Lombardije, die op zaterdag 7 oktober op de kalender staat.

De Giro della Toscana bestaat uit twee etappes. De 181 kilometer lange openingsrit met start en aankomst in Pontedera gaat over een golvend parcours. De tweede rit naar Volterra kent een aankomst heuvelop. De Coppa Sabatini wordt donderdag verreden in en rond het plaatsje Peccioli. Vorig jaar werd de semi-klassieker (1.1) gewonnen door Sonny Colbrelli.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
25 september 2017 17:13
Wint volgend jaar zijn vijfde grote ronde. Nibali moet je koesteren.
25 september 2017 17:52
Zal niet simpel worden...Froome, Dumoulin, Quintana...allemaal mannen die hij bergop niet kan volgen...maar hij blijft het wel proberen en daarvoor zullen we Nibali koesteren...
25 september 2017 18:10
Ik zou hem liever wereldkampioen zien worden dan nog een gt te winnen. Dit gezegd zijnde is nibali wel een betere klimmer dan dumo natuurlijk, ik begrijp niet goed hoe je de omgekeerde conclusie kunt trekken eerlijk gezegd.
Laat ons hopen op nog 2 goede jaren voor lo squalo, het wielrennen heeft hem meer dan nodig.
25 september 2017 18:51
Zou mij niks verbazen als hij volgend jaar de Giro rijdt en niet de Tour. In de Tour heeft hij immers toch geen kans terwijl hij in de Giro eigenlijk alleen Quintana hoeft te verslaan. Ik ga er dan voor het gemak vanuit dat Movistar Landa naar de Tour stuurt en de cavia naar de Giro.
25 september 2017 19:14
Ik gun hem Lombardije wel. Het mooie van Nibali vind ik toch wel dat als hij een wedstrijd heeft aangevinkt dat hij er ook staat. Voor volgend jaar zal dat het WK zijn. Ik gun hem ook nog wel Luik-Bastenaken-Luik. Al zie ik hem die niet meer winnen of ze moeten over een paar jaar nog de overwinning van Iglinksy afpakken. Wat ik trouwens niet uitsluit.
25 september 2017 20:05
Squadra haha inderdaad! Alles eens :)
Polleke, er zijn maar weinig bewijzen voor jouw stelling dat Dumoulin beter klimt dan Nibali, en die bewijzen lijken me nog de uitzondering op de regel dat nibali beter kimt. Dumoulin kan nog wel progressie maken, nibali lijkt me niet.
25 september 2017 20:32
Volgens mij ligt het vooral aan de klim, in de Giro was de ene dag Dumoulin beter en de andere Nibali.
Sowieso was er deze Giro niet echt een klimmer die erboven uit stak.
Landa was natuurlijk wel heel sterk maar stond wel ver achter.

Sowieso zijn ze allemaal te licht om Froome te verslaan.
25 september 2017 22:15
Met alle respect voor iedereen en vooral Nibali maar de laatste jaren zie ik hem steeds weer lossen in de bergen, hij is wel een vechter en beperkt de schade steeds weer maar wegfladderen zoals destijds zit er (voorlopig ?) niet meer in...Gezien zijn mindere tijdrit zal hij vaker en meer moeten achtervolgen dan aanvallen...
26 september 2017 08:17
Dumoulin was in de eerste helft van de Giro incl Stelvio gewoon een betere klimmer dan Nibali. In de tweede helft was dit echter andersom. Gezien de verdere ontwikkeling van Dumoulin en het feit dat Nibali de laatste 2 jaar niet echt meer verbetert, maar eerder langzaam iets minder wordt verwacht ik dat Dumoulin volgend jaar gewoon Nibali definitief gaat overstijgen als klimmer.
26 september 2017 09:24
Nibali heeft het prima gedaan met twee keer het podium dit jaar in een grote ronde. Ik zie hem echter niet snel meer een grote ronde winnen en domineren. Hij komt bergop en in de tijdrit te kort. Als volgend jaar in de Vuelta en de Giro meer concurrentie is dan zie ik hem het podium niet meer halen. Hij kon dit jaar een goed niveau houden drie weken lang wat hem het podium opleverde. Zijn regelmaat is prima. Maar als klimmer en tijdrijder maakt hij het verschil niet meer.
26 september 2017 10:01
Nibali was denk ik alleen tijdens zijn eerste giro en zn tour overwinning overal dominant. Tijdens zn vuelta en andere giro ging het ook zoals nu.
De afgelopen giro en vuelta waren zeldzaam sterk bezet dus tenzij die trend zich doorzet kan hij prima nog meedoen voor podium.
26 september 2017 12:46
Ik vind het vreemd om te lezen dat hij in zijn tijdrit tekort komt. De enige die beter zijn is Froome en Dumoulin, de rest is gelijkwaardig of minder. Nibali is prima in staat om nog een grote ronde te winnen. Daarnaast vind ik het knap om in een nieuw team, lees slecht team, meteen 2x podium te rijden. Mocht Nibali in de Giro de beschikking hebben gehad over een sterk team net zoals in 2016 had hij de ronde nog gewoon kunnen winnen. Renners van het kaliber Kangert mist hij toch wel bij Bahrein.
27 september 2017 19:03
Lo squallo heeft schijt aan dit soort meningkjes.. Hij won immers ook niet elke ronde waarin ie favoriet was Nibali is een coureur van het 1ste uur

Om te reageren moet je ingelogd zijn.