Nibali: “Ik heb geen spijt van mijn Giro”

zondag 2 juni 2019 om 18:33
Nibali: “Ik heb geen spijt van mijn Giro”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali heeft geen spijt van zijn manier van rijden in de Giro d’Italia. De Italiaanse kopman van Bahrain Merida sloot de ronde uiteindelijk af als tweede, ruim een minuut achter winnaar Richard Carapaz. “Ik heb geen spijt, want ik denk dat ik een goede Giro heb gereden”, zegt Nibali tegen La Gazzetta.

“Het was heel moeilijk, maar ik heb gevochten. Ik trof een aantal geweldige rivalen onderweg, dus het was niet makkelijk om de overwinning te behalen”, vertelt Nibali. “Carapaz heeft laten zien dat hij in uitstekende vorm was en dat hij sterk was met Movistar. Hij heeft niets gestolen, integendeel. Hij was erg sterk.”

Nibali kreeg vorig jaar in de Tour de France met tegenslag te maken. Hij brak een rugwervel en moest lang herstellen. “Het was een moeilijke periode na die val, maar de pijn is langzaam weggegaan”, aldus de Haai van Messina. Over 34 dagen staat hij weer aan de start in de Tour. “Maar ik denk niet dat ik voor het klassement ga. Dat is niet makkelijk. We kijken nog naar de aanpak en hoe mijn lichaam zal reageren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.