Nibali: “Mijn gevoel is zonder twijfel goed en bemoedigend”

maandag 22 april 2019 om 19:09
Nibali: “Mijn gevoel is zonder twijfel goed en bemoedigend”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali heeft zich vandaag getest in de openingsrit van de Tour of the Alps. De kopman van Bahrain Merida trok op de laatste klim van de dag ten aanval. Hij werd teruggepakt, maar weet wel meer over zijn vorm. “Mijn gevoel is zonder twijfel goed en bemoedigend”, zegt Nibali.


Met nog veertien kilometer te gaan richting Kufstein besloot de Italiaanse klimmer aan te vallen uit een favorietengroep. Dat was op het steilste deel van de klim. “Het was een goede rit om iets te proberen op deze explosieve klim”, aldus De Haai van Messina. “Met de klim en daarna de afdaling dacht ik dat ik het eens solo moest proberen. De twee Sky-renners (Tao Geoghegan Hart en Pavel Sivakov, red.) en Rafal Majka waren goed, omdat ze mij meteen volgden. Daarna wisten de mannen van Astana het gat te dichten.”

Met een grote favorietengroep reed Nibali vervolgens naar de streep, die hij als zeventiende passeerde. “Voor mij is het belangrijk om te weten hoe ik eraan toe ben nadat ik hard gewerkt heb op de Teide”, legt Nibali uit. “Mijn gevoel van vandaag is zonder twijfel goed en bemoedigend. Morgen wacht de meest veeleisende rit van deze ronde.”

Nibali bereidt zich in de Tour of the Alps, een vijfdaagse rittenkoers door Oostenrijk en Italië, voor op de Giro d’Italia. Die grote ronde begint op 11 mei.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.