Nibali: “Mijn schuld en die van Roglic om Carapaz zoveel ruimte te geven”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2019 om 18:29

Nibali: “Mijn schuld en die van Roglic om Carapaz zoveel ruimte te geven”

Vincenzo Nibali heeft ingezien dat het toch niet zo’n goed idee was om Richard Carapaz zoveel voorsprong te geven in de veertiende rit. Dat vertelde de Italiaan na de etappe naar Como, waarin hij met Carapaz de concurrentie aanviel. “Het is mijn schuld en die van Roglic om hem zoveel ruimte te geven”, aldus Nibali tegen La Gazzetta dello Sport.

“Het was een heel zware dag”, begint Nibali, die op ‘zijn’ Civiglio de aanval koos in de finale van de rit. “Toen ik demarreerde wist ik dat het tempo hoog was en we nog maar een paar renners over hadden.” Uiteindelijk bleef hij over in een groepje met roze trui Carapaz, Simon Yates en Hugh Carthy. Ze wonnen veertig seconden op een gevallen Primoz Roglic en 25 seconden op een groepje met Miguel Ángel López en Mikel Landa.

Tactisch spel Roglic
Nibali weet dat hij Roglic in de gaten moet blijven houden. Het verschil is nog maar een minuut met de Sloveen. “Maar voor de eindoverwinning is er ook nog Carapaz. Het is mijn schuld en die van Roglic om hem zoveel ruimte te geven”, aldus de Italiaan, die doorheeft welk spelletje Roglic speelt.

“Zodra de andere renners wegreden, liet hij een gat vallen en zei hij: “Ga jij maar”. Ik weet dat hij de tijdrit mee heeft, maar als hij alleen op mij let, laten we andere renners weer terugkomen in de wedstrijd. We hebben hetzelfde doel”, aldus Nibali over zijn concurrentiestrijd. “Ik heb veel respect voor Roglic en Carapaz.”

Het gevaar-Yates
“De afwezigheid van de Gavia kan de wedstrijd nog veranderen, maar ik zal niemand onderschatten. Ik heb gezien dat Yates aan het herstellen is. Hij viel vandaag ook aan, misschien gaat hij nog dingen forceren. Zijn achterstand is vijf minuten, maar hij heeft aangetoond dat de vorm er aan komt”, laat de Haai van Messina weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.