Nibali omringd door Stuyven en Theuns in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
vrijdag 6 maart 2020 om 17:33

Nibali omringd door Stuyven en Theuns in Parijs-Nice

Vincenzo Nibali stond aanvankelijk opgesteld voor Tirreno-Adriatico, maar nu die koers afgelast is, maakt hij zijn opwachting in Parijs-Nice. Daar is de Italiaan de kopman van Trek-Segafredo.

“In samenspraak met de ploeg besloot ik naar Parijs-Nice te gaan om de planning in aanloop naar de Giro d’Italia zo veel mogelijk intact te laten”, verklaart Nibali. “Momenteel is het belangrijk om kilometers te maken en koersdagen in de benen te krijgen. Gegeven de situatie in Italië was deze wijziging in mijn programma praktisch noodzakelijk. Het spijt me heel erg dat ik niet mijn mijn land kan koersen en ik hoop dat de situatie snel beter wordt.”

De Italiaan wordt in de Franse ronde omringd door onder anderen Richie Porte, die zich in tegenstelling tot zijn vorige deelnames nu richt op etappezeges. Kenny Elissonde moet Nibali en Porte bijstaan in de bergritten. De ploeg wordt gecompleteerd door Omloop Het Nieuwsblad-winnaar Jasper Stuyven, wereldkampioen Mads Pedersen, Alex Kirsch, Ryan Mullen en sprinter Edward Theuns.

De 78e editie van Parijs-Nice staat gepland voor 8-15 maart.

Selectie Trek-Segafredo voor Parijs-Nice 2020
flag-fr Kenny Elissonde
flag-lu Alex Kirsch
flag-ie Ryan Mullen
flag-it Vincenzo Nibali
flag-dk Mads Pedersen
flag-au Richie Porte
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.