‘Nibali op weg naar uitgang bij Bahrain Merida, Segafredo ligt op de loer’
foto: Cor Vos
dinsdag 8 januari 2019 om 13:15

‘Nibali op weg naar uitgang bij Bahrain Merida, Segafredo ligt op de loer’

Update Vincenzo Nibali lijkt op weg naar de uitgang bij Bahrain Merida. De Italiaanse kopman zit vandaag om tafel met de managers van zijn huidige ploeg, maar volgens La Gazzetta Dello Sport ziet het er naar uit dat Nibali volgend jaar in dienst rijdt van Trek-Segafredo. De eerste goede gesprekken met Segafredo-baas Massimo Zanetti zijn al gevoerd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het contract van Nibali bij Bahrain Merida loopt af. Eerder liet het Italiaans georiënteerde UAE Emirates al weten met interesse de ontwikkelingen rondom De Haai van Messina te volgen. De kans dat Nibali vertrekt, is groot volgens La Gazzetta. Trek-Segafredo lijkt de grootste kanshebber.

Zekerheid tot en met 2021
Voor Nibali is er in 2019 niet veel tijd om te onderhandelen. Hij focust zich op de Giro d’Italia en de Tour de France, dus wil de 34-jarige renner graag voor de Giro duidelijkheid voor de seizoenen 2020 en 2021. Lang leek Bahrain Merida een goede optie, maar die ploeg wilde Nibali slechts een contract geven voor één jaar. Daarnaast bleken de interne relaties van Nibali met een deel van het management niet vlot te verlopen en waren er problemen met het uitbetalen van de salarissen.

De interesse van Segafredo in Nibali was er jaren geleden al. Eind 2018 haalde Massimo Zanetti van het koffiebedrijf de banden weer aan, wat leidde tot een gesprek. Naar verluidt kost het 3,5 tot 3,7 miljoen euro per seizoen om Nibali en zijn gevolg (persoonlijke trainer, arts en masseur) binnen te halen. Segafredo is bereid het contract met wielerploeg Trek-Segafredo te verlengen als ook Trek hiermee instemt.

Update 8 januari 13:15: Bahrain Merida doet Nibali aanbieding voor twee jaar
In de gesprekken met Bahrain Merida heeft de ploegleiding een aanbieding gedaan. Vincenzo Nibali kan twee jaar bijtekenen bij de ploeg uit het Midden-Oosten, meldt La Gazzetta dello Sport. Zo probeert de ploeg een overstap naar Trek-Segafredo te voorkomen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.