Nibali toont zich in Tour of the Alps: “Het gaat steeds beter”
donderdag 25 april 2019 om 17:57

Nibali toont zich in Tour of the Alps: “Het gaat steeds beter”

Pavel Sivakov wist vandaag zijn leiderstrui te behouden in de Tour of the Alps, maar de Russische klimmer moest bijzonder diep gaan om Vincenzo Nibali te volgen. Die laatste bleef met lege handen achter, maar is tevreden over zijn vormpeil. “Het gaat steeds beter”, zo vertelt de Italiaan.

Nibali gooide zijn kaarten op tafel in de vierde etappe van de Tour of the Alps. Wat de Italiaan ook probeerde op de Passo Predaia, hij kreeg zijn Russische concurrent Sivakov er niet af. Die laatste kon namelijk rekenen op de steun van Tao Geoghegan Hart, de latere ritwinnaar.

Hierdoor moest Nibali in de eindsprint genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats. “Opnieuw geen winst”, zo begint de kopman van Bahrain Merida zijn relaas. “Toch voel ik me goed, aangezien het steeds beter gaat. Ik voel dat de conditie groeiende is”, aldus de Italiaan.

“We gaan het morgen weer proberen”
Nibali kijkt dan ook uit naar Luik-Bastenaken-Luik, die zondag op het programma staat. Ploegleider Franco Pellizotti vult aan. “We zijn blij met het resultaat”, zo verklaart de ex-renner. “Nibali heeft het geprobeerd, maar de etappe was relatief kort en daarom geschikt voor de jongens van Team Sky.”

“We gaan het morgen weer proberen. We hebben niets te verliezen”, waarschuwt Pellizotti de concurrentie. Het verschil tussen leider Sivakov en Nibali bedraagt 33 seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.