Nibali verkent Tour-kasseien: “De stroken zijn weer zwaar”
Foto: Sirotti
zaterdag 18 april 2015 om 09:15

Nibali verkent Tour-kasseien: “De stroken zijn weer zwaar”

Vincenzo Nibali heeft vrijdag een aantal kasseienstroken uit de komende Tour de France verkend. In gezelschap met Lieuwe Westra en Lars Boom reed hij een deel van het parcours van de vierde etappe. “Het was een goede verkenning”, aldus Nibali tegenover Sporza.

“Het was belangrijk om de druk in de banden na te gaan en het materiaal en de fiets te bekijken”, vervolgt de Italiaan. “We hebben min of meer begrepen hoe we het moeten aanpakken, ook met de ervaring van vorig jaar in de Tour. De stroken zijn ook nu zwaar, zeker de eerste. Die is heel smal en ligt er slecht bij. De etappe is ook zeer lang (221 kilometer, red). In de finale zul je de vermoeidheid dus voelen.”

Vorig jaar boekte Nibali in de kasseienetappe veel tijdwinst op zijn concurrenten. Hij hoopt dat opnieuw te kunnen doen. “Net zoals vorig jaar zal dit een zeer belangrijke rit zijn. Vorig jaar wisten we dat we het goed konden doen, maar misschien niet dat we zoveel tijd zouden pakken op de rechtstreekse concurrenten.”

Lars Boom
Dit keer heeft Nibali ook de winnaar van die bewuste etappe, Lars Boom, in zijn ploeg. “Astana was vorig jaar ook al sterk”, vertelt Boom. “Hopelijk maak ik de ploeg nog sterker en laten we iets moois zien. Of Nibali veel naar me luistert? Ik denk dat hij zelf genoeg techniek en kracht heeft om goed over de kasseien te geraken.”

Vorig jaar mocht Boom voor eigen kansen gaan. Dat wordt dit keer mogelijk anders. “Ik heb er met de ploeg nog niet over gesproken. Ik denk dat we in eerste instantie voor Vincenzo zullen gaan. We proberen met twee of drie renners in de top drie te eindigen. Dat zou heel mooi zijn. Winnen wordt voor mij moeilijker, maar de etappe leent er zich iets minder toe. De rit is wel lang, maar minder lastig dan vorig jaar.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
18 april 2015 10:36
winnen wordt wellicht ook lastiger omdat Johny D en Alex K wellicht vollebak meebommelen op die kasseien.
18 april 2015 10:48
Met twee of drie man in de top drie!? Bescheiden hoor, die Lars Boom.
18 april 2015 12:42
Hhaha of niet wat zouden Mollema, Contador, Valverde, Froome en Quintana daar te zoeken hebben hahaha.
18 april 2015 13:54
Het zal waarschijnlijk niet zo'n chaos worden als vorig jaar in de kasseienetappe. Alleen het weer kan roet in het eten gooien. Anders verwacht ik weinig spektakel.
19 april 2015 14:54
Ik denk dat Froome, Contador en Quintana in vorm toch nog een stukje beter zijn dan Nibali.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.