Nibali zoekt niet naar excuses na tegenvallende Luik: “Goede gevoel ontbrak”
foto: Sirotti
maandag 23 april 2018 om 16:42

Nibali zoekt niet naar excuses na tegenvallende Luik: “Goede gevoel ontbrak”

Een renner waarvan veel werd verwacht voor aanvang van Luik-Bastenaken-Luik, was Vincenzo Nibali. De Italiaan was erop gebrand om zijn tweede plaats van 2012 weg te spoelen, maar kwam er in de finale niet aan te pas. Na als 32e te zijn binnengerold – op ruim drie minuten van winnaar Bob Jungels – zocht de kopman van Bahrain Merida na afloop niet naar excuses. “Ik kon vandaag gewoon niet beter”, aldus de klimmer tegenover La Gazzetta Dello Sport.

Al vrij vroeg in de finale voelde Nibali hoe laat het was. “Ik voelde me op de Col de la Redoute al niet super meer, en gaf daarom carte blanche aan Enrico (Gasparotto). Ik geloof dat je op zulke momenten eerlijk moet zijn, en een stap achteruit moet doen om anderen de kans te geven om te schitteren. Je maakt als renner dagen mee waarop je geen macht hebt. Ik zoek daarom ook niet naar excuses, het ontbrak me gewoon aan dat beetje extra. Ik ben uiteindelijk ook maar een mens”, relativeert Lo Squalo zijn mindere prestatie.

Ondanks deze bittere pil kijkt de Italiaan tevreden terug op zijn eerste seizoenshelft, met als hoogtepunt zijn winst in Milaan-San Remo. “Uiteraard ben ik teleurgesteld om Luik, maar ik kijk terug op een prachtige overwinning in San Remo. Ik ben ook niet ontevreden over mijn Ardennenpassage, ook al ontbrak het aan resultaten.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 april 2018 17:06
Het lijkt wel of renners langere pieken inplannen, maar over het algemeen blijkt de vormcurve licht negatief (zie ook Valverde en Benoot). Sagan heeft het slim aangepakt, hij heeft net als Feyenoord precies die prijzen gepakt die verwacht mochten worden en later gepiekt.
23 april 2018 17:06
Je had mij ook wel even kunnen appen Vincenzo dan had ik je alsnog uit mijn ploegje gehaald en Gaspaatje erin gegooid. Maar ja je zag me weer eens niet staan. Nu dan maar in de Giro vlammen!
23 april 2018 17:46
Dat moet dan wel met vrouwen en drugs zijn want qua wielrennen doet ie de tour geloof ik.
23 april 2018 17:59
Net een mens(enhaai) die Nibbels , soms een killer andere keer alleen wat knabbelen
23 april 2018 19:25
@hardfietser, Heeft Vincenzo je ook al geen appje gestuurd dat hij de Giro niet rijdt?
23 april 2018 21:07
Tja daar heb je gelijk in beste Josi. Die dekselse Nibali heeft mij weer voor de gek gehouden. Dat bedoel ik, die gast is niet te vertrouwen!
23 april 2018 22:42
Je mag niet meer appen op de fiets toch?
24 april 2018 01:10
Wel als je hands-free fietst dacht ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.