Niccolò Bonifazio boekt tweede zege in Gabon
Gisteren won Bonifazio ook al. foto: Twitter Tropicale 2019
dinsdag 22 januari 2019 om 14:10

Niccolò Bonifazio boekt tweede zege in Gabon

De tweede etappe van La Tropicale Amissa Bongo kent met Niccolò Bonifazio dezelfde winnaar als gisteren. De Italiaan was wederom de snelste in de sprint, die zich in tegenstelling tot een dag eerder in dalende lijn afspeelde. André Greipel en Bonaventure Uwizeyimana grepen naast de dagzege.

Opvallende tactiek Direct Energie 
Direct Energie liet halverwege de etappe een opvallende tactiek zien. Het team van de leider in het algemeen klassement, Bonifazio, stuurde Yohann Gene en Damien Gaudin mee met de kopgroep. Daarin zaten in totaal dertien renners die na 75 kilometer een voorsprong hadden van 3.35 op het peloton.

Het zou de inspanningen van het merendeel van de coureurs van Direct Energie moeten beperken, doordat zij mannetjes mee hadden vooraan. Sirak Tesform uit Eritrea, de nummer tien van de openingsetappe, was lange tijd de virtuele drager van de leiderstrui.

Massasprint onvermijdelijk 
Arkéa Samsic, de ploeg van sprintfavoriet André Greipel, moest alles op alles zetten om de koplopers terug te pakken. Vooral Brice Feillu deed veel werk. Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) en Jayde Julius (ProTouch) probeerden het nog even samen, nadat de kopgroep uit elkaar viel, maar het mocht niet baten.

Direct Energie moest in de slotfase alsnog zorgen voor de komst van een massasprint. Op 8 kilometer voor de meet werd Frapporti als laatste gegrepen. In de eindsprint bleek Bonifazio nogmaals de snelste. De Italiaan versloeg Greipel, die nog wat langer zal moeten wachten op zijn eerste overwinning voor Arkéa-Samsic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.