Niccolò Bonifazio pakt eindzege La Tropicale, Lorrenzo Manzin wint slotrit
Niccolò Bonifazio - foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zondag 27 januari 2019 om 15:24

Niccolò Bonifazio pakt eindzege La Tropicale, Lorrenzo Manzin wint slotrit

Niccolò Bonifazio heeft zich verzekerd van de eindzege in de 14e La Tropicale Amissa Bongo. In de slotetappe verdedigde de Italiaan met succes zijn leiderstrui, die hij al sinds de eerste rit om de schouders had. Daarmee kreeg hij loon naar werken in zijn eerste wedstrijd voor Direct Energie, nadat hij al drie ritten op zijn naam zette. Het laatste dagsucces was voor Lorrenzo Manzin.

De slotetappe voerde het peloton van Nkok naar Franceville, over heuvelachtig terrein. Kon iemand Niccolò Bonifazio nog uit de leiderstrui rijden, was de grote vraag voorafgaand aan deze rit. De Italiaanse sprinter van Direct Energie had een mooie voorsprong in het klassement, maar de laatste etappe leende zich tot koers.

Al vroeg reden er drie renners weg. Alessandro Bisolti, Abderrahmane Mansouri en Lahcen Sabbehi sloegen de handen ineen en reden een maximale voorsprong bijeen van twee minuten. Het peloton had de koers echter onder controle en rekende de drie vluchters in bij het ingaan van de laatste tien kilometer.

Manzin klopt Greipel in de sprint
Vanaf dat moment ging het in sneltreinvaart naar de finish, waar een massasprint opnieuw over de dagwinnaar moest beslissen. Lorrenzo Manzin pakte zijn tweede ritzege, nadat hij ook in Oyem al de beste was. In de straten van Franceville versloeg hij André Greipel en Youcef Reguigui in de sprint. Bonifazio kwam als zevende over de streep en stelde de eindzege veilig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.