Nuyens: “Wil ook crosskern van Roompot-Charles uitbouwen”
foto: sportfoto.nl
Nico Dick vrijdag 30 november 2018 om 19:23

Nuyens: “Wil ook crosskern van Roompot-Charles uitbouwen”

Binnen Orange Cycling, de overkoepelende entiteit van Roompot-Charles, zal Nick Nuyens zich bezighouden met de crosskern, die vanaf 1 januari onder de naam Charles het veld zal induiken. In de beginfase moet Nuyens het doen met amper twee renners: Lars Boom en Maud Kaptheijns. De ambitie is er echter om die kern verder uit te bouwen.

“Twee jaar geleden was de combinatie weg-veld de insteek van Sniper Cycling”, vertelde Nuyens gisteren aan WielerFlits. “Dat biedt mogelijkheden: je kan je sponsors een vol jaar in beeld brengen. Niet toevallig krijgt dit nu navolging van de broers Roodhooft bij Corendon-Circus.”

Nuyens beseft wel dat Charles in 2019 in eerste instantie zal moeten leven met een bijrol. Alleen Lars Boom – in een beperkt aantal wedstrijden dan nog – en Maud Kaptheijns zullen op hun Stevens-crossfiets in het veld te zien zijn. “Klopt. We staan er minder goed voor dan de voorbije jaren, toen met Wout van Aert en Tim Merlier. Maar ofwel laat je het crossgedeelte uitdoven, ofwel probeer je om het terug op te bouwen. We kiezen voor de tweede optie. Niet evident, omdat het veldrijden een kleine wereld is en er renners beschikbaar moeten zijn. Het is voorlopig nog wat zoeken om die puzzel te leggen. Hopelijk slagen we daar in de loop van 2019 nog in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.