Nicky Degrendele: “Diskwalificatie kwam heel hard aan”
foto: Cor Vos
maandag 4 maart 2019 om 10:47

Nicky Degrendele: “Diskwalificatie kwam heel hard aan”

Het huilen stond Nicky Degrendele nader dan het lachen, nadat ze gisteren de WK-finale Keirin miste na een jurybesluit. De Belgische titelverdediger leek zich te hebben geplaatst voor de eindstrijd, tot de jury haar besloot terug te zetten naar de kleine finale omdat ze tijdens de halve finales de rode lijn overschreden had.

“Tijdens de race was ik me er niet van bewust dat ik over die lijn gereden had. Vijf minuten voor de finale kreeg ik te horen dat ik gediskwalificeerd was. Dat kwam heel hard aan”, blikte Degrendele terug bij Sporza. “We hebben op de beelden zelf niets gezien. Maar als de jury iets gezien heeft en iets beslist, moet je daarmee leven.”

“Dit zal nog even blijven hangen. Maar hopelijk kan ik dit over enkele dagen omzetten in de positieve energie die ik nodig heb om toe te werken naar het volgende WK en de Olympische Spelen”, probeerde ze vast de blik weer vooruit te werpen. “Dit is mijn eerste WK zonder eremetaal. Het was een heel zwaar seizoen. Om het op deze manier af te sluiten, is nooit leuk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.