Nicky Degrendele moet rentree uitstellen en mist wereldbeker van Berlijn

donderdag 15 november 2018 om 16:16
Nicky Degrendele moet rentree uitstellen en mist wereldbeker van Berlijn

foto: BEAT Cycling Club

Nicky Degrendele zal dit weekend niet in actie komen tijdens de Zesdaagse van Gent. Aanvankelijk zou de baanspecialiste van BEAT Cycling Club op de slotdag meedoen aan een demonstratienummer, maar ze heeft nog altijd te veel last van haar valpartij tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines. Hierdoor mist ze ook de Wereldbeker in Berlijn.

Degrendele kwam drie weken geleden hard ten val tijdens de Franse wereldbekermanche. Ze moest dan ook twee weken relatieve rust inlassen, maar sprak meteen de hoop uit om te starten in de Wereldbeker van Berlijn, die wordt verreden van 30 november tot en 2 december.

“Ik probeer vandaag weer de fiets op te gaan om mijn training weer voltijds te hervatten richting de Wereldbeker van Berlijn. Hopelijk sta ik daar aan de start en kan ik ook weer presteren”, zo gaf ze recent nog aan. Verder medisch onderzoek bracht echter een hersenschudding aan het licht.

Dit betekent dan ook geen Zesdaagse én Wereldbeker voor Degrendele, die uiteraard teleurgesteld is. “Ik merkte dat ik na een aantal dagen trainen niet meer volledig recupereerde. Ik begon me steeds slechter te voelen. De diagnose komt voor mij als een verrassing. Ik zal nu minstens een week geen fysieke inspanningen mogen doen. Ik hoop echter wel zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten.”

Mogelijke rentree in Londen
Degrendele hoopt nu midden december haar rentree te maken, als de Wereldbekermanche in Londen op het programma staat. Ze zal komende zondag wel afreizen naar Gent, waar ze zal worden gehuldigd als wereldkampioene keirin.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.