Nicky Degrendele traint niet meer bij UCI in Zwitserland

donderdag 30 januari 2020 om 12:20
Nicky Degrendele traint niet meer bij UCI in Zwitserland

foto: Cor Vos

Baanwielrenster Nicky Degrendele volgt haar trainingen niet meer bij de UCI in Aigle. Dat heeft de Belgische wielerbond besloten, meldt DirectVélo. In december werd al besloten om Degrendele terug te halen naar eigen land.

Belgian Cycling vond het de investering niet meer waard om Degrendele meerdere weken per jaar in Zwitserland te laten verblijven, om daar op de wielerbaan van de UCI (het World Cycling Center) te trainen. Dat deed de 23-jarige sprintster al sinds 2016.

Degrendele werkt momenteel haar trainingen af in Gent. De wereldkampioene van 2018 op het onderdeel Keirin is nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Ze zal op het WK baanwielrennen van eind februari in Berlijn de nodige punten moeten scoren om in aanmerking te komen voor een Keirin-plek komende zomer in Tokio.

“Er is zeker nog niets verloren”, vertelde ze in een nieuwjaarsgesprek met WielerFlits.be. “Ik moet nu goed trainen en toewerken naar de wereldbekermanche van Milton (vierde op de Keirin, red.) en naar het WK. Het is nu veruit het belangrijkste daarop te focussen. Aan de Olympische Spelen probeer ik nog niet te veel te denken. Ik wil er ook zeker geen resultaat op plakken als ik in Tokio kan deelnemen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.