Nicky Degrendele verovert na moeizame periode brons op Keirin
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 december 2019 om 09:58

Nicky Degrendele verovert na moeizame periode brons op Keirin

Het is Nicky Degrendele gelukt om een medaille te veroveren tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Brisbane. De 23-jarige renster – die een moeilijke periode kende – veroverde een bronzen plak op het onderdeel Keirin. De winst ging naar de Colombiaanse Martha Bayona.

Degrendele kroonde zich in 2018 nog tot wereldkampioene op de Keirin, maar dit seizoen bleven de successen maar uit. Zo kwam ze in de eerste vier Wereldbekers niet verder dan de eerste ronde. “In oktober 2018 ben ik zwaar gevallen tijdens een wedstrijd in Parijs. Dat was niet ideaal voor mijn start van 2019.”

“Ik merk ook dat het internationale niveau in de Keirin het afgelopen jaar enorm is gestegen”, zo vertelde ze onlangs aan Het Nieuwsblad. Degrendele begon ook niet ideaal aan de wereldbekermanche van Brisbane, aangezien ze al vroeg werd uitgeschakeld op de individuele sprint. Een dag later pakt ze dan toch weer een medaille.

Punten scoren richting Tokio 
Ze was in de finale niet opgewassen tegen winnares Bayona en runner-up Stephanie Morton, maar met haar derde plek verzamelde Degrendele wel een flink aantal punten met het oog op de Olympische Spelen van Tokio. Ze moet op de olympische ranking momenteel nog enkele plekken opschuiven om in aanmerking te komen voor een ticket.

De West-Vlaming kan nog punten scoren tijdens de wereldbekerwedstrijd van Milton en op het WK baanwielrennen in Berlijn. “Als ik in beide wedstrijden de finale haal, dan denk ik wel dat ik er bij zal zijn. Al besef ik dat het gemakkelijker klinkt dan het is”, aldus Degrendele.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.