Nicky Degrendele wint zilveren medaille tijdens Nations Cup Caïro

vrijdag 17 maart 2023 om 20:43
Nicky Degrendele wint zilveren medaille tijdens Nations Cup Caïro

Nicky Degrendele heeft het podium gehaald op de laatste dag van de Nations Cup in Caïro, Egypte. In de Keirin, het nummer waarop ze in 2018 de wereldtitel veroverde, legde de 26-jarige Belgisch kampioene beslag op de zilveren medaille.

Degrendele moest in de finale, een wedstrijd over zes ronden waarvan de eerste drie achter een derny worden afgelegd, enkel haar meerdere erkennen in de Japanse Mina Sato. De jonge Duitse Alessa-Catriona Pröpster mocht als derde mee het podium op. De koers werd ontsierd door een harde val, waarbij de Nederlandse Hetty van de Wouw en de Japanse Fuko Umekawa waren betrokken. Beide rensters haalden de finish niet. Voor de andere Belgische, Valerie Jenaer, was de eerste ronde van het Keirin-toernooi het eindstation.

Degrendele zorgde zodoende voor de eerste en enige Belgische medaille in de Nations Cup in Caïro. Fabio Van den Bossche en Robbe Ghys kwamen in de ploegkoers zes punten tekort voor een podiumplaats en moesten vrede nemen met de vierde plek. De jonge Katrijn De Clercq eindigde in het omnium op de dertiende plaats en maakte daarmee deel uit van de middenmoot. De derde ronde van de Nations Cup staat op de kalender voor 20-23 april in Milton, Canada.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone