Nico Denz en Asbjørn Kragh Andersen langer bij Team DSM
Asbjørn Kragh Andersen - foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 15:14

Nico Denz en Asbjørn Kragh Andersen langer bij Team DSM

Nico Denz (27) en Asbjørn Kragh Andersen (29) hebben hun contract bij Team DSM met een seizoen verlengd. De Duitser en de Deen liggen door de contractverlenging tot eind 2022 vast bij de Duitse WorldTour-ploeg.

Denz is bezig aan zijn tweede seizoen bij Team DSM, nadat hij de vijf jaar daarvoor uitkwam voor AG2R La Mondiale. “Toen ik bij de ploeg kwam, had ik meteen mijn plek gevonden. Er heerste een goede sfeer in de ploeg en we behaalden goede resultaten. Ik geloof in de manier waarop de ploeg te werk gaat en het antidopingbeleid is heel belangrijk voor mij”, vertelt de Duitser.

“Na een moeilijk eerste deel van het seizoen, met veel problemen zoals valpartijen en ziekte, ben ik dankbaar voor de manier waarop de ploeg naast mij is gaan staan. Ze hebben alles gedaan om mij terug te brengen op mijn oude niveau, en ik ben trots om nog een jaar onderdeel uit te maken van het team”, aldus Denz.

‘De perfecte plek voor mij’
“Ik vind het leuk om samen te werken met de ploeg en de mensen om mij heen”, vertelt Kragh Andersen, die twee jaar ouder is dan zijn broertje Søren, over zijn contractverlenging. Dit seizoen kwakkelt de Deense hardrijder wat met blessures, maar hij houdt de hoop erin.

“Ik houd van de omgeving en ik voel dat dit de perfecte plek is voor mij om het meeste uit mijzelf te halen. Ik maak onderdeel uit van de sprintgroep, maar ontwikkel mij ook in de rol als wegkapitein. Ik geloof sterk in de visie van de ploeg en denk dat, als we zo doorgaan, we de beste lead out van het peloton hebben”, aldus de Deen.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.