Nicola Ruffoni denkt dat antibioticakuur oorzaak is van positieve test
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 5 mei 2017 om 22:37

Nicola Ruffoni denkt dat antibioticakuur oorzaak is van positieve test

Nicola Ruffoni heeft voor het eerst gereageerd op zijn positieve test op doping. Bij de Italiaanse sprinter van Bardiani-CSF werden eind april sporen van groeihormonen gevonden. “Ik ben op zoek naar een logische verklaring voor wat er gebeurd is”, schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

“Ik heb nog nooit, en ik bedoel nooit, verboden producten gebruikt tijdens mijn carrière”, zegt Ruffoni. “Mijn eetgewoonten zijn niet veranderd de laatste paar maanden en ik heb mijn levensstijl niet veranderd. Ik ben op zoek naar een logische verklaring voor wat er gebeurd is en herbeleef wat ik gedaan heb in de maand voor de positieve controle.”

Antibiotica voor prostaatontsteking
“Wat misschien invloed kan hebben gehad op de aanwezigheid van groeihormonen in mijn urine, zou mijn prostaatontsteking kunnen zijn”, aldus de spurter, die zegt van 20 maart tot 20 april daar last van te hebben gehad. “Dat heeft mij uit competitie gehouden en ik heb daar antibiotica voor gehad.” Ruffoni geeft aan zich te laten informeren door een internist-endocrinoloog.

“Ik ben mij ervan bewust dat mijn loopbaan als wielrenner in gevaar is, maar ben mij evenzeer ervan bewust dat er nog een procedure gaat komen om mijn tegendeel te bewijzen. Ik wacht dus rustig het onderzoek van de B-staal af en ik zal mijn geloofwaardigheid tot het einde verdedigen. Nicola Ruffoni”, sluit hij af.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2017 22:41
Die ken ik nog niet.
5 mei 2017 22:44
Tuurlijk. De één gebruikt de middelen voor zijn hond, de ander geeft de tandarts de schuld, weer een ander drinkt te veel koffie, eet verkeerd vlees. Maar een prostaat ontsteking en antibiotica, die kende ik nog niet
5 mei 2017 22:48
@santosrenner je bent niet bekend met het fenomeen prostaatontsteking of niet met de behandeling?
5 mei 2017 22:49
En telkens opnieuw ben ik ergens geneigd ze wel te geloven, intussen is toch al wel regelmatig aangetoond dat het soms in een erg klein hoekje kan zitten. Noem me maar naïef, maar ik wacht samen met hem het verdere verloop af.
5 mei 2017 22:56
Een antibioticakuur met groeihormonen? Als dat echt zo is lijkt me het wel erg drollig om je als renner vol te laten proppen zonder te controleren of er verboden middelen tussen zitten.
5 mei 2017 23:01
Hij praat poep
5 mei 2017 23:23
Gelukkig dat we het nu weten. Hahaha, wat een kul.
5 mei 2017 23:24
Hoe zou het zijn met Pirazzi zijn prostaat?
5 mei 2017 23:34
Toch knap dat hij het zo lang heeft vol gehouden niet betrapt te worden. Hij heeft namelijk niks aan zijn ¨leefstijl¨ veranderd..
5 mei 2017 23:36
@gelegevaar
Blijkbaar ben jij uitstekend geïnformeerd over deze zaken. Verschaf ons dan van die kennis. In plaats van zo'n cryptische reactie.
5 mei 2017 23:39
Ben wel benieuwd in welke anitibiotica dan die groeihormonen, GHRP's zouden zitten. Als ik Google zie ik alleen maar dat het voor bodybuilden wordt gebruikt en dat dan antibiotica juist wordt afgeraden omdat het elkaar tegenwerkt...
5 mei 2017 23:43
“Ik ben op zoek naar een logische verklaring"
Zoek maar verder want dit klinkt allesbehalve logisch.
5 mei 2017 23:50
Het vergt iedere keer toch een enorme creativiteit om iets nieuws te verzinnen.
6 mei 2017 00:01
Ik vermoed dat de reguliere antibiotica was uitverkocht bij zijn eigen apotheek. En dat ie toen zelf een kuurtje op internet besteld heeft uit China. En daar zat dus iets anders in.......
6 mei 2017 00:05
Waarom altijd zo denigrerend? Het is toch best mogelijk dat hij echt een prostaatontsteking heeft gehad. En een wielrenner is uiteraard verantwoordelijk voor wat er in zijn bloed zit, maar als het effectief blijkt te zijn dat die stoffen uit die antibiotica veel langer dan verwacht in zijn lichaam zaten en zijn doktersbriefje dus niet meer telde, lijkt een schorsing van zes maanden me wel op zijn plaats.
6 mei 2017 00:26
Het gaat niet zozeer om de kuur op zich, kan goed zijn dat de ontsteking zelf voor de aanmaak heeft gezorgd van bepaalde groeihormonen. Een ontsteking kan zorgen voor "stress" waarop het lichaam dan eventueel reageert.

Dit wil natuurlijk niet zeggen, dat het zomaar waar is wat Ruffoni zegt, maar dat zullen de dopingexperts wel uitmaken.
6 mei 2017 00:33
@Sagan-Hulk: Dat zou best kunnen, maar Pirazzi heeft geen last van een prostaatontsteking en neemt bij mijn weten geen antibioticakuur. Nochtans is hij volgens mij ook betrapt op groeihormonen. Vreemd toch? ;-) Mocht het een losstaand geval zijn, dan zou ik hem het voordeel van de twijfel geven want dat is in menselijk opzicht het eerlijkst. Maar nu kan ik er eigenlijk alleen maar eens om lachen.
6 mei 2017 00:35
@flashke
Hoe het staat met Pirazzi's prostaat is moeilijk te zeggen, hoe het binnenkort staat met zijn professionele staat daarentegen...
6 mei 2017 00:51
Altijd lastig om dit soort zaken op basis van de geringe beschikbare informatie te beoordelen. Ik wacht de uitkomst van de B-staal eerst maar eens af.
6 mei 2017 02:52
Prima reactie
6 mei 2017 07:08
@sep0r: stress maakt cortisol aan en geen groeihormoon..
6 mei 2017 08:06
Even afwachten maar wel toevallig dat Pirazzi op hetzelfde middel is gepakt. Had Pirazzi ook last van zijn prostaat? Hmm, kortom staal B geeft zekerheid en haal niet de gehele ploeg uit de giro.
6 mei 2017 08:39
Dit hele gedoe kent alleen maar verliezers, ik hoop dat wij hier verder verschoond blijven.
6 mei 2017 12:24
@Bergy: zie je die aanhalingtekens? Juist ja, ik heb het over een gewijzigde situatie in het lichaam, namelijk een ontsteking. Die kan al dan niet bepaalde groeihormonen vrijzetten. In het artikel hier wordt niet gezegd welke groeihormonen, dus je kan onmogelijk er een uitspraak over doen.
6 mei 2017 13:02
Nooit heb ik kunnen denken dat Wielerflits zo goed gelezen wordt in de
Academische Ziekenhuizen door profesoren en specialisten.
Chapeau Wielerflits .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.