Nicolas Cleppe na afscheid: “Ben zwaar ontgoocheld in mijn team”
Nicolas Cleppe - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 30 december 2020 om 20:22

Nicolas Cleppe na afscheid: “Ben zwaar ontgoocheld in mijn team”

Nicolas Cleppe reed vanmiddag op slechts 25-jarige leeftijd zijn laatste cross als beroepsrenner. De West-Vlaming zag zijn contract bij Telenet Baloise Lions niet verlengd worden en zit daarom vanaf 1 januari zonder ploeg. In  Bredene sloot hij zijn carrière af met een zevende plek.  “Dat ik vandaag zevende word, bewijst toch wel dat ik mijn plek heb in het profpeloton. Maar er is blijkbaar geen enkele ploeg die in me gelooft”, vertelt hij aan HLN.

Cleppe is zwaar ontgoocheld in zijn ploeg en laakt met name het gebrek aan communicatie binnen het team van Sven Nys. “Had ik zelf niet naar de ploegleiding gebeld, dan had ik op dit moment nog altijd niet geweten hoe het zat. Als je haar op je tanden hebt, laat je mij naar de service-course komen voor een gesprek. Of zeggen ze het mij op een ploegtraining of in de camper op een cross”, geeft hij aan.

Cleppe richt zich nu op een maatschappelijke loopbaan. “Normaal ga ik nu bij mijn papa werken in het bouwbedrijf. Hij is voegwerker. Ik denk wal dat ik daar een nieuw leven zal kunnen starten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.