Nicolas Cleppe wint C1 Cross Iowa, Sieben Wouters tweede
foto: PhotoPress.be
maandag 1 oktober 2018 om 09:12

Nicolas Cleppe wint C1 Cross Iowa, Sieben Wouters tweede

De Belg Nicolas Cleppe heeft de Jingle Cross (C1) op zijn naam geschreven. De crosser van Telenet-Fidea pakte al redelijk vroeg de kop en gaf deze uiteindelijk niet meer weg. De Nederlander Sieben Wouters eindigde uiteindelijk op bijna een minuut als tweede, vlak voor de Tsjech Michael Boros.

De afsluitende cross van het Jingle Cross-evenement in Iowa bracht weinig grote namen aan de start en het was de Telenet-Fidea ploeg die domineerde. Cleppe was samen met teamgenoten Jim Aernouts en Thijs Aerts continu voorin te vinden, totdat hij besloot er solo vandoor te trekken. Hij had al gauw een gaatje te pakken en bleef deze langzaam uitbreiden. Met nog twee rondes te gaan was zijn voorsprong zelfs al meer dan een minuut.

Op de achtergrond werd ondertussen een fel duel uitgevochten voor plaats twee tussen Wouters, Boros en Aernouts, waarbij de Nederlander uiteindelijk aan het langste eind trok.

Voor Telenet-Fidea is het zo een zeer indrukwekkende trip naar Amerika geweest met zeges voor Quinten Hermans, Toon Aerts (tweemaal) en dus Cleppe. Opvallende gewaarwording: Cleppe zag zich gedurende zijn cross gesteund door ploegmaten Aerts, Hermans, Corné van Kessel en Lars van der Haar. Zij stonden hun ploegmaats bij in de materiaalzone.

Jingle Cross 2018-2019
Uitslag mannen: flag-us Iowa City (C1)

1. flag-be Nicolas Cleppe
2. flag-nl Sieben Wouters
3. flag-cz Michael Boros
4. flag-be Jim Aernouts
5. flag-be Thijs Aerts


Bij de vrouwen ging de zege naar thuisrijder Katerina Nash. De Amerikaanse soleerde naar de zege voor Maghalie Rochette en Ellen Noble. In het begin van de cross was het Evie Richards die ten aanval trok met Nash en Rochette in haar wiel. Kaitlin Keough en Katie Compton waren al direct aangewezen op achtervolgen. Met nog vier rondes te gaan lieten Nash en Rochette Richards achter en gingen ze het samen uitvechten. In dit duel sloeg Nash in de voorlaatste ronde haar slag door bij de Canadese weg te rijden.

Jingle Cross 2018-2019
Uitslag vrouwen: flag-us Iowa City (C1)

1. flag-us Katerina Nash
2. flag-ca Maghalie Rochette
3. flag-us Ellen Noble
4. flag-us Kaitlin Keough
5. flag-gb Evia Richards

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2018 11:48
Wouters is goed begonnen aan zijn eerste jaar als elite-renner.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.